Νέο κύμα καύσωνα τις επόμενες μέρες

Μικρό «διάλειμμα» στον αφόρητο καύσωνα την Κυριακή και τη Δευτέρα και νέο κύμα ζέστης από την Τρίτη. Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, του Τάσου Αρνιακού και της Πάττυς Σπηλιωτοπούλου. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο.

Το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού «επελαύνει» ήδη με αφόρητη ζέστη στη χώρα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Σάκη Αρναούτογλου, οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που διαρκούν ήδη εδώ και μέρες και θα συνεχιστούν, θα κάνουν ένα μικρό «διάλειμμα» από την Κυριακή μέχρι και τη Δευτέρα, αλλά από την Τρίτη θα πάρουν ξανά την ανηφόρα.

Πιο αναλυτικά, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 ανέφερε ότι θερμές αέριες μάζες θα κάνουν την εμφάνισή τους εκ νέου από την Τρίτη, 29 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, και θα μείνουν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Πάττυ Σπηλιωτοπούλου

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, από τη Δευτέρα θα επιστρέψει η αστάθεια με μπόρες στα κεντρικά και βόρεια, όμως θα πάρουμε και μια ανάσα αφού θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Η πρόγνωσή της είναι πως από την Τετάρτη θα έρθει νέα άνοδος της θερμοκρασίας και ξανά αφρικανική σκόνη.

Τάσος Αρνιακός

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 ανέφερε σήμερα ότι «έχουμε μία μακρά περίοδο και θα πιάσει μέχρι και τις αρχές Ιουλίου αυτή η ζέστη». Ωστόσο, από το επόμενο Σαββατοκύριακο και μετά «περιμένουμε ουσιαστική υποχώρηση της θερμοκρασίας η οποία θα μείνει για καιρό».

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Η θερμοκρασία σήμερα, Παρασκευή, θα φτάσει τους 40 βαθμούς στις ηπειρωτικές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται κατά τόπους να ανέβει και στους 41.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα έχουμε μόνο κάποιες τοπικές συννεφιές και κάποιες μπόρες σε Θράκη και Ανατολική Μακεδονία, ενώ την Κυριακή θα έχει επίσης πολύ ζέστη και ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες μόνο μπόρες ή καταιγίδες το Σάββατο στα βορειοανατολικά ορεινά και ίσως της Θεσσαλίας. Το απόγευμα της Κυριακής θα βγάλει λίγη συννεφιά στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές βροχές.

Την Κυριακή θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, μόνο στα βόρεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ