Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για χιόνια και καταιγίδες

Καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα και χιόνια στα ορεινά από το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει σήμερα τη χώρα. Χθες, με έκτακτο δελτιο η ΕΜΥ εφιστούσε την προσοχή στους πολίτες και προειδοποιούσε για έντονα φαινόμενα που θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα.

Το πρωί της Παρασκευής, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο της, χωρίς να εχει ωστόσο διαφορές.

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που θα χτυπήσουν οι καταιγίδες, αλλά και πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) σήμερα Παρασκευή (20-01-2023) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.

β) από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

γ) από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Από το Σάββατο (21-01-2023) έως και τη Δευτέρα (23-01-2023)

1) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

β) από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

Τέλος, νέο και πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, αναμένεται από τις 24 με 25 Ιανουαρίου, όταν και αναμένεται το πολυ κρύο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ