Νέες «βολές» της μειοψηφίας της ΕνΔΕ κατά του Προεδρείου για τις αιτήσεις μετάθεσης

Νέα «πυρά» προς το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξαπολύουν τα μέλη της μειοψηφίας της ΕνΔΕ, επισημαίνοντας ότι, έχουν αφήσει στο σκοτάδι Δικαστές και Εισαγγελείς, που βρίσκονται εκτεθειμένοι, καθώς δεν γνωρίζουν ποια τελικά είναι η θέση του προεδρείου και εάν οφείλουν να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης, μετά το έγγραφο της Προέδρου του ΑΠ, που καλεί σε υποχρεωτική αίτηση μετάθεσης όσους συμπλήρωσαν 8 έτη υπηρεσίας σε κάποιο δικαστήριο.

Όπως αναφέρουν δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για το εάν έγινε η συνάντηση του Προεδρείου της ΕνΔΕ με την Πρόεδρο ΑΠ Μαρία Γεωργίου και ποιο είναι το αποτέλεσμα της, ενώ επισημαίνουν με νόημα:

«Το προεδρείο ασχολούμενο με μηχανορραφίες και χειραγώγηση άλλων σωματείων, επιλέγει άλλη μια φορά τον εύκολο δρόμο της παραίτησης και της σιωπής στα δύσκολα, καθώς και της εγκατάλειψης των συναδέλφων την στιγμή που δημιουργείται ανάγκη για πραγματική στήριξη».

Διαβάστε την ανακοίνωση της μειοψηφίας της ΕνΔΕ:

«Καμία ενημέρωση από το προεδρείο της Ένωσης για τις αιτήσεις μετάθεσης.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2023

Έχουν απομείνει 3 ημέρες ακόμα, μέχρι να λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης δικαστικών λειτουργών. Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε εμείς ως μειοψηφία του ΔΣ, εξακολουθεί να ισχύει το υπ’ αριθμό 560/10.03.2023 έγγραφο της Προέδρου του ΑΠ, που καλεί σε υποχρεωτική αίτηση μετάθεσης όσους συναδέλφους συμπλήρωσαν 8 έτη υπηρεσίας σε κάποιο δικαστήριο.

Το προεδρείο της Ένωσης με την υπ’ αριθμό 122/13-3-2023 επιστολή προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ζήτησε επείγουσα συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε. Έκτοτε δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για το εάν έγινε η συνάντηση και ποιο είναι το αποτέλεσμα της.

Δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται εκτεθειμένοι, καθώς δεν γνωρίζουν ποια τελικά είναι η θέση του προεδρείου και εάν οφείλουν να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης.

Το προεδρείο ασχολούμενο με μηχανορραφίες και χειραγώγηση άλλων σωματείων, επιλέγει άλλη μια φορά τον εύκολο δρόμο της παραίτησης και της σιωπής στα δύσκολα, καθώς και της εγκατάλειψης των συναδέλφων την στιγμή που δημιουργείται ανάγκη για πραγματική στήριξη».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ