Νέες καταγγελίες για αρνητές: Στην Πάτρα έδωσαν 650 ευρώ για εμβόλιο πάνω από το μπουφάν

Σοβαρή καταγγελία για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Πάτρα τα οποία φέρεται να αποκτούν αρνητές με το κατάλληλο αντίτιμο σε γιατρό εμβολιαστικού κέντρου.

Καταγγελία για «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Πάτρα έναντι αμοιβής σε γιατρό φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με την υπόθεση να θυμίζει εκείνη με τα πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας γνωστοί αντιεμβολιαστές στην τοπική κοινωνία κυκλοφορούν με πιστοποιητικά εμβολιασμού. Πολίτης λοιπόν καταγγέλλει στην εφημερίδα ότι πληροφορήθηκε πως αποκτήθηκαν έναντι 200 ευρώ το ένα από εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας με την εμπλοκή ενός γιατρού.

«Ο γιατρός είναι στο κόλπο. Πλήρωσα συνολικά 650 ευρώ για 4 άτομα. Στο τέταρτο, που ήταν η πεθερά μου, πλήρωσα μόνο 50 γιατί ήδη είχε κάνει την α’ δόση και γλίτωσε τη β’» φέρεται να έλεγε άνδρας επιχειρηματίας, ο οποίος στην σελίδα του στο διαδίκτυο αναφέρει ότι δεν κάνει το εμβόλιο και ότι είναι «αρνητής», όμως διαθέτει πιστοποιητικό, ενδεχομένως με τον τρόπο που παραπάνω αναφέρθηκε.

«Μα δεν μπορούν να βάλουν μία κάμερα να δουν τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο; Δύο άτομα από το στενό μου περιβάλλον έκλεισαν ραντεβού και ο συγκεκριμένος γιατρός τούς έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσαν! Και φυσικά στο σύστημα κατεγράφησαν ως εμβολιασμένοι» φέρεται να λέει η καταγγέλλουσα, που είναι άτομο με έντονη κοινωνική δράση στη Πάτρα.

Για την καταγγελία έχει ενημερωθεί ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος διερευνά το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση της Καρδίτσας, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά φέρεται να περνούσε στο σύστημα εμβολιασμού ψευδώς ότι έκαναν εμβόλιο κατά του κορονοϊού άτομα που ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη γιατρού, έμπαινε παράνομα και δήλωνε ως «εμβολιασμένους» ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν ποτέ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος, στα οποία δεν υπήρχε η σφραγίδα και η υπογραφή του ιατρού, όπως ορίζεται. Ωστόσο, στην περίπτωση της Πάτρας, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, «όλα τα κανονίζει ο γιατρός» κι επομένως δεν λείπουν σφραγίδες ή οτιδήποτε άλλο, που θα μπορούσε να συντελέσει, ώστε να αποκαλυφθεί η κομπίνα!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ