Με νέες αλλαγές τα self test από τα φαρμακεία

Θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των self test από τα φαρμακεία όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, έρχονται νέες αλλαγές.

Θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των self test από τα φαρμακεία όπως φαίνεται να αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία, δηλάδη 4 τον Ιούλιου και 4 τον Άυγουστο.

Ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής και ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας, καθώς έχουν εκφράσει ηχηρή αντίδρασή του στη συνέχιση της διανομής. Στις 24 Ιουνίου, συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής για το θέμα.

Συνεπώς δεδομένου ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί θα συνέχιζαν τη διάθεση των self test μένει να υπογράφει η επέκταση της σχετικής σύμβασης με την κυβέρνηση για δυο ακόμα μήνες, καθώς στη συνέχεια με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα θα επανεξεταστεί η συνέχιση ή όχι του μέτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ