Νέα Σμύρνη: Xημικά στην πορεία μετά την αστυνομική βία στην πλατεία

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη κατα την πορεία διαμαρτυρίας μετά τις προσαγωγές το μεσημέρι της Κυριακής.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη στην πορεία πολιτών μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας που εξελίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Η Αστυνομία διέλυσε την πορεία στο ύψος της πλατείας, κάνοντας χρήση χημικών.

Το μεσημέρι, σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και αρχίσαν να επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένειες. Όταν κάποιοι αντέδρασαν οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε με άνδρες της ΕΛΑΣ που προχώρησαν και σε βίαιες προσαγωγές.

Όπως έγινε γνωστό από όσους ήταν στην Πλατεία και όπως φαίνεται στα βίντεο αστυνομικοί κατά την διάρκεια διενέργειας ελέγχων για την αποφυγή συνωστισμού, επιχείρησαν να επιβάλουν πρόστιμο σε πολίτες και συγκεκριμένα σε μια οικογένεια που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκόμενων.

Αρχικά υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, κάποιοι εκ των οποίων νεαρής ηλικίας, με τα πνεύματα στην συνέχεια να οξύνονται και όπως φαίνεται σε δεκάδες βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε υπέρμετρη χρήση βίας με χρήση γκλοπ.

Μάλιστα οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης αντέδρασαν στις εικόνες πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της πόλης κατά της αστυνομικής βίας όπως ανέφεραν.

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα αναφέρει: 

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ