Νέα Σμύρνη: Φιάσκο ΕΛΑΣ και με δικαστική βούλα – Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος»

Με δικαστική απόφαση επιβεβαιώθηκε το φιάσκο της ΕΛΑΣ στην υπόθεση της σύλληψης του επονομαζόμενου Ινδιάνου, καθώς απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες, γιά τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, στις 9 Μαρτίου 2021.

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απάλλαξε τον 31χρονο, που ήταν κατηγορούμενος γιά τα αδικήματα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», «της έκρηξης κατά συναυτουργία, «της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών βομβών με πρόκληση κινδύνου στους ανθρώπους», «της διατάραξης της κοινής ειρήνης», «της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή» και της «εξύβρισης από κοινού».

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος συνελήφθη και παρέμεινε προφυλακισμένος επί επτά μήνες κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στις 9 Μαρτίου του 2021 στην Νέα Σμύρνη, μετά τη μαζική πορεία στην περιοχή, ενάντια στην αστυνομική βία, ωστόσο αποδείχτηκε αυτό, που από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι, την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα.

Η σύλληψη του 31χρονου από την αστυνομία βασίστηκε στην κατάθεση – προϊόν μυθοπλασίας του ψυχικά ασταθούς γαμπρού του 31χρονου, ο οποίος τελικά, ανακάλεσε την αρχική του μαρτυρία.

Στην απαλλαγή του «Ινδιάνου» από τις κατηγορίες, καθοριστικό ρόλο έπαιξε βίντεο που προσκόμισε η υπεράσπιση, από εστιατόριο στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας ότι, δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη την ώρα που τραυματίστηκε ο αστυνομικός.

Για την ίδια υπόθεση, προς υπεράσπιση του 31χρονου, κατέθεσαν πέντε μάρτυρες.

«Σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης»

Ο συνήγορος του Παύλος Σαράκης δήλωσε:

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος-Δικαίου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ