Νέα μέτρα: Θέμα χρόνου η ανακοίνωση, τονίζει ο Πέτσας

Η έκρηξη κορυσμάτων φέρνει μέτρα. Τι είπε ο Σ. Πέτσας.

Στη έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εκτίμησε πως η ανακοίνωση νέων μέτρων βρίσκεται προ των πυλών.

Όσον αφορά στα φαινόμενα ακραίου συγχρωτισμού που δημιουργούν νέοι σε κέντρα διασκέδασης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως «δεν μπορείς να στραφείς απέναντι στα παιδιά και να αναζητήσεις ευθύνες».

«Η απόλυτη ανάγκη είναι να αναστοχαστούμε συλλογικά για το τι δεν έχει λειτουργήσει καλά τις τελευταίες εβδομάδες και να ξαναδούμε τα πράγματα σε ένα νέο πλαίσιο για τις επόμενες εβδομάδες», προσέθεσε και συνέχισε:

«Διότι είναι απολύτως απαραίτητο τις υπόλοιπες εβδομάδες του καλοκαιριού να μην έχουμε πισωγυρίσματα.

Ευτυχώς έχουμε ένα καλό ποσοστό εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες. Όχι όσο θα θέλαμε, αλλά είναι σημαντικό».

«Υπάρχουν κάποιες πιο μεγάλες ηλικίες, κυρίως στην επαρχία, που δείχνουν μία απροθυμία εμβολιασμού και θα πρέπει να στοχεύσουμε σε αυτούς, κατά κύριο λόγο για να προστατεύσουμε την υγεία τους αλλά και τους οικείους τους», υπογράμμισε.

«Και στους νέους, τώρα που ανοίγουν όλες οι κατηγορίες εμβολιασμού, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω για να τους πέσουμε.

Διότι σε αυτήν την ηλικία πολλοί άνθρωποι νιώθουν άτρωτοι, ότι δεν κινδυνεύουν ή νιώθουν ότι πρέπει να περιμένουν για κάτι παραπάνω αργότερα», υποστήριξε.

«Βλέπουμε μια αύξηση των κρουσμάτων που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μετουσιωθεί σε πίεση στο σύστημα υγείας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα σύντομα, ακόμη και τις επόμενες ώρες.

«Πρέπει να κάνουμε μια εκστρατεία πόρτα-πόρτα, να πείσουμε αυτούς τους πολλούς που είναι διστακτικοί. Τους λίγους που είναι αρνητές, δεν πρόκειται κανείς να τους πείσει. Δεν θα επηρεάσουν το τείχος ανοσίας της χώρας.

Αυτό που θα γίνει τώρα, είναι να ρίξουμε όλο μας το βάρος στο υγειονομικό προσωπικό και στον εμβολιασμό όσων δεν έχουν εμβολιαστεί», επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εξετάζεται και για άλλες περιπτώσεις πλην των υγειονομικών, ο κ. Πέτσας απάντησε πως αυτήν τη στιγμή όχι, αλλά, τις επόμενες εβδομάδες, εάν δούμε ότι δεν χρίζεται το αναγκαίο τείχος ανοσίας, τότε μπορεί να εξετασθεί και για άλλες περιπτώσεις πρώτης γραμμής».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ