Νέα μέτρα στην εστίαση – Αλλάζουν πάλι όλα

Νέα μέτρα και νέες ανακοινώσεις έρχονται για την πολύπαθη εστίαση που βλέπει κάθε μέρα να ανακοινώνονται άλλα μέτρα, ενώ μερικά από αυτά αλλάζουν πριν την εφαρμογή τους.

Νέα μέτρα έρχονται για την εστίαση, καθώς αλλάζουν όσα είχαν ανακοινωθεί επισήμως και πλέον περιμένουμε νέες ανακοινώσεις. Θεωρητικά το πλαίσιο αλλάζει από 15 Ιουλίου, όμως μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά.

«Έχουν δίκιο οι επαγγελματίες των χώρων εστιασης και διασκέδασης. Είναι δύσκολο να ελέγξεις τον κόσμο. Επανεξετάζεται το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου και αναμένουμε νεότερες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση όπως άφησε να εννοηθεί και η κα. Πελώνη χθες», επεσήμανε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας.

Ποιες αλλαγές ακριβώς θα γίνουν δεν γνωρίζουμε, αλλά ούτε και πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις, ενώ θα επανεξεταστεί το πλαίσιο για τα μικτά μαγαζιά και τον διαχωρισμό.

Για την εισήγηση για rapid test για την επιστροφή από τα νησιά, είπε πως «δεν έχουμε τόσα rapid test για να τα κάνουμε υποχρεωτικά κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά». «Σε καθολική κλίμακα δεν θα υπάρχει και ο αριθμός των απαιτούμενων τεστ για να γίνουν υποχρεωτικά κατά την επιστροφή κάποιου από τα νησιά. Η επιτροπή μπορεί να ζητήσει ό,τι νομίζει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο να αντιλαμβανόμαστε αν μπορεί να γίνει κάτι. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με rapid test και μοριακά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα πάρτι, ο κ. Πέτσας τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν δεδομένου ότι γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν άνθρωποι όπως «οι τοπικοί παράγοντες, η εκκλησία, ο γιατρός, ο δάσκαλος και όλους αυτούς προσπαθούμε να τους εμπλέξουμε για να πείσουμε εκείνους που είναι διστακτικοί να εμβολιαστούν τώρα και να μην περιμένουν για αργότερα. Μπορούμε να εμβολιάζουμε κόσμο με κινητές ομάδες, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον “όπλο”».

Η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού σε εσωτερικούς χώρους. Σε εξωτερικούς χώρους βγαίνει μόνο όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Υπενθυμίζουμε ότι σε όλα τα ταξίδια με πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Τι ισχύει αυτή τη στιγμή σε εστίαση

Σε εστιατόρια, καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, δεξιώσεις ισχύουν αυτά τα μέτρα:

Τραπέζια μόνο σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο και σε αεριζόμενες στοές

Μόνο καθιστοί πελάτες

Απολύμανση καταλόγων, αντισηπτικά στα τραπέζια, αποστάσεις, μάσκες για το προσωπικό και τους πελάτες όταν είναι σε αναμονή

Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι

Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

Επιτρέπεται η ζωντανή μουσική με καθήμενους πελάτες σε ανοιχτό χώρο σε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία.

Σε ότι αφορά τις δεξιώσεις επιτρέπεται να παρευρίσκονται μέχρι 300 άτομα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ