Νέα μέτρα στα γήπεδα: Το επικρατέστερο σενάριο

Και τα γήπεδα θα περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα. Ποια είναι τα σενάρια.

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση των νέων μέτρων στη σκιά της μετάλλαξης Ομικρον. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα κάνει τις εισηγήσεις της και όπως όλα δείχνουν στη φαρέτρα των μέτρων υπάρχει μεταξύ άλλων η αύξηση της τηλεργασίας, η μείωση του ωραρίου στην εστίαση, η μείωση των θαμώνων ανα τετραγωνικό μέτρο και ενδεχομένως η καθολική απαγόρευση ανεμβολίαστων στην εστίαση που σήμερα μπορούν να βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους με rapid τεστ.

Από τα νέα μέτρα δεν φαίνεται να ξεφεύγουν ούτε τα γήπεδα καθώς εδώ και καιρό έχει διαπιστωθεί ότι οι φίλαθλοι σε μεγάλο ποσοστό δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούν τα μέτρα. Για τα γήπεδα υπάρχουν στο τραπέζι δύο προτάσεις. Η πρώτη είναι να μειωθεί στο μισό ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών και η δεύτερη να απαγορευθεί εντελώς η παρουσία τους στους αγώνες.

Άλλωστε για αυτά τα μέτρα έχει ήδη προϊδεάσει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Υπάρχουν κάποιοι αγώνες να γίνουν. Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα πάμε με ολιστικά μέτρα, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια συνολικά ή θα μπορούν να τα παρακολουθούν λίγοι», είπε με νόημα ο κ. Πλεύρης στις 24/12 στο Open.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα σχολεία, σημείωσε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τόνισε ότι στην παρούσα φάση, δεν φαίνεται να χρειάζεται αλλαγές το πρωτόκολλο λειτουργίας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ