Νέα μέτρα σε εστίαση, γάμους και βαπτίσεις από 28 Ιουνίου

Νέα μέτρα θα είναι σε ισχύ για εστίαση, γάμους και βαπτίσεις από την Δευτέρα 28 Ιουνίου. Πόσα άτομα θα επιτρέπονται σε τραπέζια και δεξιώσεις. Οι δηλώσεις Χαρδαλιά.

Νέα μέτρα έρχονται σε εστίαση, γάμους και βαπτίσεις, καθώς η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» για άρση αρκετών περιορισμών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και σημείωσε ότι τα μέτρα θα είναι σε ισχύ από την Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αυξάνονται τα άτομα στα τραπέζια σε καφετέριες και μπαρ, όπως και οι καλεσμένοι στις δεξιώσεις.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί δεν θα χρειάζεται να κάνουν self test, ενώ καταργείται και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πιο αναλυτικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής μέτρα που θα είναι σε ισχύ από τις 28/6:

– Αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι

– Σε δεξιώσεις που γίνονται σε εξωτερικό χώρο, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα

– Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο

– Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων)

– Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

– Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

– Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν

– Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ