Νέα μέτρα: Πρόταση για PCR ή rapid τεστ σε μετρό και λεωφορεία

Νέα μέτρα στα ΜΜΜ στο τραπέζι από τον Γιάννη Τούντα. Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πρόσβαση σε μετρό και λεωφορεία με αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ ή και πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς επίσης και αντικατάσταση των self test με rapid ή PCR πρότεινε ο Γιάννης Τούντας στο πλαίσιο των νέων μέτρων για να μπει «φρένο» στην αύξηση των κρουσμάτων.

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρότεινε την πλήρη επαναφορά της μάσκας και είπε πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ξενίζει. Αφορά ορισμένες κατηγορίες και πρώτα από όλους τους υγειονομικούς, αλλά και αυτούς που εργάζονται στα ΜΜΜ, στον τουρισμό, στους οίκους φιλοξενίας ηλικιωμένων, αλλά και τους εκπαιδευτικοί που έρχονται σε επαφή με μεγάλες ομάδες ατόμων και είναι εκτεθειμένοι, γιατί πολλά παιδιά είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού», είπε με νόημα.

Παράλληλα για τα self test τόνισε πως δεν πρέπει να θεωρείται διαβατήριο ελευθερίας. Γι’ αυτό θα πρότεινα όπου υπάρχουν διατάξεις περί self test, αυτές να αντικατασταθούν με rapid test ή μοριακό».

Τέλος είπε πως πρέπει να επανέλθει με άλλους όρους η χρήση μάσκας «διότι κακώς έχουμε αρχίσει να θεωρούμε ότι η μάσκα δεν είναι απαραίτητη στην καθημερινότητά μας». Σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα με τον καθηγητή, πρέπει να είναι υποχρεωτική, καθώς και σε εξωτερικούς, όπου υπάρχει επαφή με περισσότερα άτομα, όπως παράδειγμα σε γάμους και βαφτίσια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ