Νέα μέτρα: Προς άρση το lockdown στη Μύκονο, ανησυχία για 9 νησια

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου τις εξελίξεις, οι οποίοι αναμένουν με μεγάλη αγωνία τα νέα μέτρα και τις τελικές αποφάσεις για την άρση του μίνι lockdown. Πολλά νησιά βρίσκονται μια ανάσα πριν το κόκκινο.

Συναγερμός έχει σημάνει από την έκρηξη των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ήδη, πολλά νησιά βρίσκονται μια ανάσα πριν το κόκκινο και πιθανώς η πολιτεία αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πρόκειται για νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος.

Οι επιστήμονες, πέραν του εμβολιασμού προτείνουν να υπάρχει κοινωνική «φούσκα» και στις διακοπές, δηλαδή συγκεκριμένη και σταθερή παρέα που δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Κι αν ήδη η επιδημιολογική κατάσταση είναι επιβαρυμένη, το μεγάλο στοίχημα είναι ο Αύγουστος, οπότε και αναμένεται ότι θα κορυφωθεί η τουριστική περίοδος, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να φοβούνται ακόμη και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Προς άρση του lockdown στη Μύκονο

Όπως όλα δείχνουν, από αύριο η Μύκονος θα απεμπλακεί από το lockdown. Σημειώνεται ότι σήμερα στο νησί ανακοινώθηκαν 27 κρούσματα.

Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν τις τελευταίες ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη, όπου με δηλώσεις τους αφήνουν να εννοηθεί ότι τα μέτρα στο νησί των ανέμων θα λήξουν την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε ότι το μίνι lockdown θα λάβει τέλος τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι τη Δευτέρα να πάμε στην άρση των περιορισμών», ενώ παράλληλα ζήτησε να υπάρχει προσοχή και να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας στα σοκάκια των νησιών, όπως και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, είχε αναφέρει ότι τα μέτρα απέδωσαν στη Μύκονο, προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο έτσι το «άνοιγμα» του νησιού.

Ταυτόχρονα, είχε πει προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Μάλιστα, διευκρίνιζε πως στα σοκάκια των νησιών, όπως της Μυκόνου, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα, καθώς «δεν τελειώσαμε ακόμη με τον κορονοϊό. Ο ιός είναι εδώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προ ημερών προχώρησαν σε μια σειρά από προτάσεις προκειμένου να «ανοίξει» το νησί, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν και η χορήγηση μπόνους 150 ευρώ από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται κατά της covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι το μίνι lockdown στο νησί των ανέμων περιελάμβανε απαγόρευση μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 06:00 το πρωί, με την απόφαση να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ