Μποτιλιάρισμα και στο κέντρο της Αθήνας μετά τον Κηφισό -Σαν να μην υπάρχει lockdown οι ρυθμοί στην πρωτεύουσα

Ουρές αυτοκινήτων στους κεντρικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας το βράδυ της Τετάρτης, μετά την αυξημένη κίνηση που ακινητοποίησε τα οχήματα στην Εθνική νωρίτερα το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την ημέρα των Χριστουγέννων, φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν να βγουν από το σπίτι για να κάνουν τα ψώνια για τις γιορτές.

Σταματημένα τα αυτοκίνητα στην Βασιλίσσης Σοφίας
Σταματημένα τα αυτοκίνητα στη Βασιλίσσης Σοφίας

Η κίνηση στους δρόμους της Αττικής υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το μεσημέρι, ενώ οι ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων δεν θύμιζαν σε τίποτα πόλη που βρίσκεται σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι εικόνες από την Εθνική Οδό ήταν αποκαλυπτικές. Ουρές χιλιομέτρων στο ρεύμα καθόδου προς τον Πειραιά, με τα Ι.Χ. να κινούνται σημειωτόν από το ύψος της γέφυρας Κολοκυνθούς ως και του Ρέντη. Κίνηση η οποία μεταφέρθηκε αργά το βράδυ στις οδούς και τις λεωφόρους του κέντρου της Αθήνας.

botiliarisma basilissis sofias dup reumata athina 23 12 2020
Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας

Οι εικόνες από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας κάτω από τον στολισμένο δρόμο της Αθήνας είναι χαρακτηριστικές, με δεκάδες αυτοκίνητα να είναι κυριολεκτικά ακινητοποιημένα.

botiliarisma basilissis sofias duo reumata athina 23 12 2020
Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας

Η κίνηση φαίνεται πάντως πως εντοπίζεται και στα δύο ρεύματα των οδών του κέντρου της Αθήνας, από τις 20.30 και έπειτα το βράδυ της Τετάρτης.

Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας
Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας

Ίδια η εικόνα και στη στολισμένη Σταδίου, με τα κόκκινα φώτα των αυτοκινήτων να «εξασθενούν» κατά κάποιον τρόπο τη λάμψη από τα λαμπιόνια που φωτίζουν κατά μήκος τον δρόμο.

Ουρές αυτοκινήτων στην οδό Σταδίου
Ουρές αυτοκινήτων στην οδό Σταδίου

Οι οδηγοί οπλίστηκαν με υπομονή, καθώς έπειτα από αρκετές ημέρες που οι δρόμοι της πρωτεύουσας ήταν ανοιχτοί, λόγω του lockdown, σήμερα η κίνηση επανήλθε σε επίπεδα προ καραντίνας.

Ουρές αυτοκινήτων στην οδό Σταδίου
Ουρές αυτοκινήτων στην οδό Σταδίου

Νωρίτερα, αυξημένη για τα δεδομένα της καραντίνας ήταν η κίνηση και στην Ερμού, αλλά και στη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ ουρές σχηματίστηκαν στα ΚΤΕΛ από πολίτες που ήθελαν να στείλουν κάποιο δέμα σε δικούς τους ανθρώπους στην επαρχία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Eurokinissi

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ