Μπιμπίλας: Έχουμε δεχθεί και νέες καταγγελίες – Να μη φοβούνται οι ηθοποιοί

Το Πειθαρχικό του ΣΕΗ εξακολουθεί να δέχεται νέες καταγγελίες, σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, οι οποίοις δεν αφορούν μόνο σε σεξουαλικά αδικήματα αλλά και σε άλλων μορφών κακοποιήσεις.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο κατάθεσης επιπρόσθετου φακέλου που αφορά σε κακοποιήσεις στην εισαγγελία ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε αποψινές δηλώσεις του.

 Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) σε συνέντευξή του στον Τ/Σ ΣΚΑΪ, το Πειθαρχικό έχει δεχθεί επιπρόσθετες καταγγελίες.

«Κάθε μέρα δεχόμαστε», σημειώσε, και πρόσθεσε πως οι καταγγελίες δεν αφορούν απαραίτητα σε βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και σε άλλες, εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος.

Όπως μάλιστα ανέφερε, γνωρίζει περιπτώσεις ανερχόμενων ηθοποιών, μεταξύ άλλων, που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά αλλά διστάζουν να μιλήσουν, φοβούμενοι μη χάσουν την δουλειά τους.

Σε σχέση με τις δικαστικές εξλίξεις των υποθέσεων που διερευνώνται, ο κ. Μπιμπίλας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ΣΕΗ στην Δικαιοσύνη και επεσήμανε: «Δεν λειτουργούμε με θυμικό, δεν λειτουργούμε με εκδίκηση λειτουργούμε με μόνο γνώμονα τους νόμους και την Δικαιοσύνη, τίποτε άλλο (…). Εφόσον η Δικαιοσύνη ζητάει την συνδρομή μας και αφού έχουμε ένα πειθαρχικό συμβούλιο που δέχεται καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις».

Τέλος, ο κ. Μπιμπίλας απηύθυνε έκκληση, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, στους καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να «μη φοβούνται» και να απευθυνθούν στο Σωματείο, προκειμένου να ληφθεί οργανωμένη δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ