Μπαράζ απειλητικών mail σε αεροδρόμιο, νοσοκομεία και Eκκλησία: «Αφήστε ελεύθερο τον φίλο μου»

Νέος συναγερμός σήμανε το πρωί στην Αστυνομία έπειτα από προειδοποιητικά email που εστάλησαν από άγνωστο άτομο με αναφορές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία email εστάλησαν στις 06:30 στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ήταν γραμμένα στα αγγλικά.

Ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι έχουν τοποθετηθεί νάρκες στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Παίδων Αγία Σοφία, Ερρίκος Ντυνάν, Γεννηματάς, Τζάνειο και Ευαγγελισμός, σε ορθόδοξη εκκλησία αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Τα email στάλθηκε από άγνωστο άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή τη σύλληψη του Ρώσου αποστολέα των απειλητικών email που εστάλησαν την Τρίτη.

Συγκεκριμένα καλούσε τις Αρχές να αφήσουν ελεύθερο τον Ρώσο φίλο του, αλλιώς θα εφαρμόσει εκείνος τον νόμο.

Άμεσα έγινε οπτικός έλεγχος από την αστυνομία και δεν διαπιστώθηκε κάποιο εύρημα με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός.

Ποιος είναι ο Ρώσος φαρσέρ

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων – e-mail στο αεροδρόμιο της Αθήνας και σε μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για έναν 42χρονο υπήκοο Ρωσίας.

Οι αστυνομικοί είχαν κάνει αίτημα στη Google για να μπορέσουν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά του ίχνη και να τον ταυτοποιήσουν.

Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Τα απειλητικά μηνύματα ανέφεραν, «πιστεύω στο Ισλάμ, είμαι έτοιμος να δώσω το αίμα μου για το ισλάμ. Σήμερα θα σκάσει μια βόμβα στο αεροδρόμιο. Θα είναι τόσο μεγάλη η έκρηξη που θα το εξαφανίσει».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ