Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ποινή: Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ποινή: Ολοκληρώθηκε η εμβληματική δίκη του 34χρονου πιλότου.

Την ποινή των ισοβίων επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς. Επιπροσθέτως στον 34χρονο πιλότο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας του ζεύγους. Το δικαστήριο αποφάσισε και την επιβολή χρηματικής ποινής 400 ημερήσιων μονάδων επί 50 ευρώ δηλαδή 20.000 ευρώ.

Τέλος, για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ποινή 3 χιλιάδων, ενώ για την ψευδή καταγγελία στις αρχές επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Μετά τη συγχώνευση οι τελικές ποινές που αποφασίστηκαν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο είναι: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία συν κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ επέβαλε χρηματική ποινή 21 χιλιάδων ευρώ. «Του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών. Νομίζω ότι ήταν μία ιστορική δίκη. Η Καρολάιν έγινε σύμβολο. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν επέτρεψε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να συνεχίσει την παραπλάνηση. Η Καρολάιν ψυχοραγούσε στα χέρια του για 402 δευτερόλεπτα», δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το χρονικό της απόφασης

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή καθώς αναμενόταν να ολοκληρωθεί η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον καθ’ ομολογία συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Αρχικά, από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας, Ευγενία Σταθουλοπούλου πρότεινε στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ενώ ζήτησε την ενοχή του και για το κακούργημα της θανάτωσης σκύλου και των πλημμελημάτων της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές και της ψευδούς κατάθεσης.

Και αφού ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, το δικαστήριο συνεδρίασε για την απόφαση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Έτσι, λίγο πριν της 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (16/5), το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, με εκείνον να ζητά δύο ελαφρυντικά: εκείνο του πρότερου σύννομου βίου και εκείνο της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, αν και απορρίφθηκαν και τα δύο. Και λίγο μετά τις 18:30, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο την ποινή των ισοβίων για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ