Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια και 14 χρόνια για τη δολοφονία της Καρολάιν – Η απόφαση του δικαστηρίου

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και του σκύλου τους Ρόξυ και καταδικάστηκε σε ισόβια και 14 χρόνια φυλάκιση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Μετά από διάσκεψη αρκετών ωρών, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 33χρονος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, αφού μετά το άγριο έγκλημα σκηνοθέτησε μια δήθεν ληστεία.

Ελαφρυντικά ζήτησε η υπεράσπιση

Νωρίτερα, να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, τη στιγμή που το Δικαστήριο εξέταζε την ποινή για τον 33χρονο συζυγοκτόνο.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε να μην χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του ΜΟΔ κα Σταθουλοπούλου ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου, για την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ χαρακτήρισε «διθυραμβικές τις ένορκες βεβαιώσεις», για το ποιόν του.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές, μέχρι το έγκλημα που διέπραξε είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα όμως, για τα οποία κρίθηκε ένοχος, έχουν χαρακτήρα ειδεχθή και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τι να κάνω όταν ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή, αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία» είπε η εισαγγελέας .

Παράλληλα πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του».

«Άφησε την Καρολάιν μόνο όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος»

Νωρίτερα, η κα Σταθοπούλου, είχε ζητήσει την ενοχή του πιλότου, λέγοντας ότι «Η πράξη τελέστηκε με άμεσο δόλο. Κυριάρχησε με τις ενέργειες του της αιτιώδους διαδρομής. Ένιωθε την αγωνία της από την ασφυξία. Συγκλονιστικό ότι χρόνος που ενήργησε είναι πολύς. Κατά την κρίση μου είχε το χρόνο να κάνει πίσω και να μην αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας του».

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή», ανέφερε η ίδια και συνέχισε: «Ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές δεν μπόρεσε να επικαλεστεί. Γιατί κι ο ίδιος ξέρει ότι δεν υπάρχει προφανής αιτία».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ