«Μπάλλος»: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες και τα πρώτα προβλήματα

Αρκετά προβλήματα προκαλεί ήδη η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε πολλές περιοχές. Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για τις επόμενες ώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ήδη, έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές. Όπως γράφει το kefaloniapress, με τη σιδηρογέφυρα του Πόρου εκτός λειτουργίας, ο Πόρος κόπηκε στα δύο, όπως φοβόντουσαν οι κάτοικοι. Το ποτάμι έχει κατεβάσει νερό και η διέλευση από την ακτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

poros

Πλημμυρισμένοι δρόμοι σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα

Αρκετά τα προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη με πτώσεις δέντρων ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία στους δρόμους της πόλης.

https://www.facebook.com/zaxos.tsakatsonis/posts/4680599665297632

Σε… ποτάμι μετατράπηκε το πρωί η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού στο κέντρο της Καλαμάτας.

Η πορεία της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 καθώς και οι περιοχές των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων.

kakokairiaxartisnew

Το βράδυ το πρώτο μέγιστο των βροχοπτώσεων

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή της ΕΜΥ, το βράδυ αναμένονται οι περισσότερες βροχές αν και δεν αποκλείεται έντονα φαινόμενα να έχουμε και νωρίτερα.

Έντονη βροχόπτωση και στην Κρήτη σύμφωνα με τους χάρτες που κοινοποίησε στο twitter ο ίδιος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ