Μοσχάτο: Οργή από τα θύματα απάτης του 50χρονου – Αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του 50χρονου λογιστή, που φέρεται ότι, απαγχονίστηκε από τη 47χρονη στο Μοσχάτο, θα ζητήσουν τα δεκάδες θύματα του, ανάμεσα στα οποία ήταν και εργαζόμενοι στην εταιρία του!

Αυτό δήλωσε στο iEidiseis o συνήγορος, που εκπροσωπεί πολλά από τα θύματα Παναγιώτης Διαλινάκης, ο οποίος είπε ότι, η διαδρομή του χρήματος θα δείξει, πού πήγαιναν τα χρήματα, που έπαιρνε από τους ανθρώπους που εξαπάτησε, καθώς επίσης εάν είχε συνεργούς.

Ο κ. Διαλινάκης, που έχει λάβει εντολή εκπροσώπησης από αρκετούς, τους οποίους ο 50χρονος εξαπάτησε και απέσπασε οικονομίες και κόπους μιας ζωής, είπε μεταξύ άλλων ότι, τα δεκάδες θύματα του θανόντα, αναζητούν τρόπους, να διεκδικήσουν τα χρήματα τους, ακόμη και από τους κληρονόμους του.

μοσχατο, απατη απαγχονισμος, δικηγορος θυματων Διαλινάκης

«Ο 50χρονος εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης, που απέκτησε με πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, από τους οποίους απέσπασε εκατομμύρια ευρώ. Στην αρχή υποσχόταν μεγάλες αποδόσεις, σε όλους αυτούς που του εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους, τις οποίες και απέδιδε. Με αυτό τον τρόπο εδραίωσε την πεποίθηση ότι, μπορεί να επενδύει τα χρήματα τους, προς όφελος τους. Το τι έγινε στη συνέχεια θα το μάθουμε από την άρση τραπεζικού απορρήτου του 50χρονου», δήλωσε ο συνήγορος και συμπλήρωσε:

«Τα θύματα αναζητούν τρόπους διεκδίκησης των χρημάτων τους. Είναι πολλά τα χρήματα, που έχει καταχραστεί. Υπάρχει κίνδυνος και για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια».

Στη φυλακή η 47χρονη

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 47χρονη γυναίκα για τον απαγχόνισμο του 50χρονου λογιστή – ασφαλιστή στο Μοσχάτο, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Η κατηγορούμενη μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (19/1) στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για το περιστατικό.

Βασικός ισχυρισμός της κατηγορουμένης ήταν ότι ο 50χρονος αυτοκτόνησε. Η συνήγορος της, Αικατερίνη Τσιώνα, δήλωσε ότι, δεν είναι ακριβές πως η 47χρονη κλώτσησε το καρεκλάκι πάνω στο οποίο στηριζόταν ο 50χρονος, ενώ είχε το κεφάλι του περασμένο στην αγχόνη. Η δικηγόρος υποστήριξε επίσης, ότι αν η γυναίκα στην οποία όφειλε μεγάλο ποσό, τον σκότωνε, δεν θα έπαιρνε τα λεφτά της πίσω. Όπως σημείωσε η ίδια, η νέα ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να λύσει το βασικό ερώτημα του θανάτου του άνδρα.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, πως η κατηγορούμενη αρχικά είχε υποστηρίξει ότι κλώτσησε το καρεκλάκι, στο οποίο στηριζόταν το θύμα και πως συμμετείχε στην αυτοκτονία του 50χρονου λογιστή.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Από την έκθεση του ιατροδικαστή Γιώργου Ντιλέρνια προκύπτουν προγενέστερα ευρήματα «ομαδικού» ξυλοδαρμού του 50χρονου. Τα τραύματά του έχουν διαφορετική χρονική συχνότητα και προσδιορίζονται πριν από περίπου 10 ημέρες, πριν από 4-5 μέρες και πριν από δύο μέρες. Έφερε εκχυμώσεις στα χέρια, πιθανόν αμυντικά τραύματα προκειμένου να αποφύγει γροθιές και κλωτσιές, τραύματα στη μύτη και στο κεφάλι. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 10 κατάγματα στα πλευρά, τόσο δεξιά όσο και αριστερά που προσδιορίζονται πριν από περίπου 15 ημέρες, όπως και ένα σημάδι στο θώρακα, πριν από περίπου 4-5 ημέρες.

Αυτά τα τραύματα, που προκαλούν έντονους πόνους και αδυναμία κάποιων κινήσεων, κάνουν ιατροδικαστή και αστυνομικούς να μην αποκλείουν την πιθανότητα η 47χρονη να έχει αναγκάσει, να έχει τοποθετήσει ή βοηθήσει τον 50χρονο να ανέβει στην καρέκλα και να έχει περάσει τον βρόγχο στο κεφάλι του.

Προς το παρόν δεν προκύπτει η εμπλοκή τρίτου ατόμου στη σκηνή του εγκλήματος, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα σύγκρισης των αποτυπωμάτων και DNA, από τα ρούχα, τον μονόζυγο και τον βρόγχο, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν σε αυτά γενετικά αποτυπώματα της 47χρονης. Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί η τυχόν κατανάλωση αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ