Μονή Πετράκη: Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός για την ώρα της επίθεσης – «Κάηκαν τα ράσα μου»

«Κάηκαν τα ράσα μου. Περισσότερο με έκαψε στον τράχηλο, στο λαιμό και στο χέρι το αριστερό» είπε ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός για την επίθεση που δέχθηκαν οι αρχιερείες στη Μονή Πετράκη.

Τις στιγμές της επίθεσης από τον 37χρονο ιερέα στη Μονή Πετράκη περιέγραψε ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

«Όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση (…) εκείνος εξεμάνη, όχι αμέσως, ήταν ήρεμος, νομίζω εσκεμμένα ήταν ήρεμος και ρώτησε με ήρεμο τρόπο το δικαστήριο εάν η απόφασή τους είχε προκαταληφθεί από τον Σεβασμιώτατο Βεροίας. Αν υπήρξε επικοινωνία με τον Βεροίας και εάν εκείνος επηρέασε την απόφαση του δικαστηρίου» δήλωσε αρχικά ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου.

«Οι δικαστές φυσικά αρνήθηκαν κάτι τέτοιο. Ήταν απόφαση αμερόληπτη», τόνισε.

«Εκείνη τη στιγμή», συνέχισε, ο δράστης «έσκυψε με απόλυτα ήρεμο τρόπο, έβγαλε από μία τσάντα ένα δοχείο μεγάλο, δίλιτρο περίπου, με καυστικό υγρό.

Εγώ ήμουν δίπλα του. Ήταν ακριβώς πίσω μου, πολύ κοντά μου, περίπου ένα μέτρο και λιγότερο ίσως. Όταν το έριξε, το έχυσε πάνω μας, στην πλάτη μου. Κάηκαν τα ράσα μου. Περισσότερο με έκαψε στον τράχηλο, στο λαιμό και στο χέρι το αριστερό» είπε ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Εξιτήριο για τους μητροπολίτες – Τι αναφέρουν τα ιατρικά ανακοινωθέντα

Ανακοινώσεις για τη νοσηλεία και την κατάσταση της υγείας των μητροπολιτών που δέχθηκαν επίθεση με καυστικό υγρό χθες το βράδυ εξέδωσαν νωρίτερα τα νοσοκομεία Γεννηματάς και ΚΑΤ.

Από το πρώτο νοσοκομείο έγινε γνωστό πως «στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α “Λαϊκό” στο Νοσοκομείο μας οι κάτωθι (4) Μητροπολίτες:

  • Μητροπολίτης Γουμενίσσης
  • Μητροπολίτης Κηφισίας
  • Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως-Κονίτσης
  • Μητροπολίτης Κασσανδρείας

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021.

Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας».

Από την πλευρά του ΚΑΤ, ανακοινώθηκε ότι «τις βραδινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2021 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μετά από επίθεση με καυστικό υγρό οι παρακάτω Ιεράρχες:

  • Μητροπολίτης Άρτης, προσήλθε
  • Μητροπολίτης Γλυφάδας, διεκομίσθηκε
  • Μητροπολίτης Ζακύνθου, διεκομίσθηκε

Οι ανωτέρω Ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο».

  • Στο ίδιο νοσοκομείο προσήλθε και ο Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, «ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων».

(Με πληροφορίες από ΕΡΤ)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ