Μονή Πετράκη: Είχε συλληφθεί για ναρκωτικά ο δράστης με το βιτριόλι

Αυτός είναι ο ιερομόναχος που τραυμάτισε με βιτριόλι επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διακομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από ιερομόναχο με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα. Την επίθεση με καυστικό υγρό πραγματοποίησε ιερομόναχος, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και του οποίου τον αποσχηματισμό αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο στο οποίο μετέχουν οι επτά μητροπολίτες.

Ο εν λόγω κληρικός, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξε βιτριόλι κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο. Από την επίθεση επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Έκρυβε κοκαΐνη κάτω απ’ το ράσο

Πριν από δύο χρόνια, οπότε και υπηρετούσε στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας κοντά στην πόλη της Βέροιας, ο 36χρονος δράστης της σημερινής επίθεσης συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, καθώς έκρυβε ποσότητα κοκαΐνης κάτω απ’ το ράσο του.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας, αξιοποιώντας πληροφορίες για τον κληρικό ύστερα από παρακολούθηση, έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του και τον ίδιο και διαπίστωσαν πως κάτω από το ράσο του και συγκεκριμένα σε σημείο κοντά στα γεννητικά του όργανα, έκρυβε 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ακολούθησε η σύλληψη του και η προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, στον οποίο υποστήριξε πως η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση. Του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος. Αυτή, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο εν λόγω ιερομόναχος απασχολούσε τις αστυνομικές Αρχές, μιας κι είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας και στο παρελθόν.

Τότε παύθηκε από τα καθήκοντά του και η υπόθεση πήρε τη νομική οδό. Το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, θα αποφάσιζε την επικύρωση της καθαίρεσής του.

Μονή Πετράκη: Οι επτά Μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι – Τρεις με εγκαύματα στο πρόσωπο

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ