Μητσοτάκης από Ηλεία: Καταλαβαίνω τον θυμό – Δεν γίνεται τα αεροπλάνα να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή παντού

Την αδυναμία να βρίσκονται τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα ανά πάσα στιγμή σε όλα τα σημεία της χώρας επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ηλεία, όπου πραγματοποίησε αυτοψία των καταστροφών από τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ηλεία όπου βρίσκεται για αυτοψία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει για δεύτερη μέρα, σήμερα, στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες της πυροσβεστικής, αλλά και τους πολίτες της Ηλείας που αγωνίστηκαν για να περιορίσουν τις συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ευχαριστώ και σε όσους έδωσαν μάχη να προστατευτεί ο ιερός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας».

«Η μάχη συνεχίζεται» ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκης καθώς όπως ανέφερε παραμένουν ενεργά μέτωπα στην Ηλεία. «Περιμένουμε μια δύσκολη μέρα αύριο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Καταλαβαίνω τον θυμό, την οργή και την αγανάκτηση όσων πολιτών είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται», ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει τα περισσότερα κατά κεφαλήν πυροσβεστικά και εναέρια μέσα, «δυστυχώς είναι αδύνατο τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε όλα τα σημεία της χώρας. Η διάθεση των πυροσβεστικών και εναέριων μέσων γίνεται με βάση ορθολογικά κριτήρια και το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας».

«Να τονίσω επίσης πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορούμε και κάνουμε οργανωμένες εκκενώσεις» επεσήμανε ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι αυτές οι εκκενώσεις δεν μπορούν να γίνουν αν δεν συνεργαστούν οι κάτοικοι με τις αρμόδιες αρχές και υπογράμμισε ότι οι εκκενώσεις «γίνονται για το καλό, για να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές».

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει πως όταν θα έρθει η ώρα και θα έρθει σύντομα η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν.

«Έχουμε ήδη ένα νομοθετικό πλαίσιο για τις αποζημιώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «οι παραγωγοί μας θα αποζημιωθούν και αυτοί για τη σοδειά τους και τα καταστραμμένα δέντρα». «Είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί στην αποζημίωση των πολιτών» τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στη διαχείριση των καταστροφών από τον Ιανό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ