Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – κορονοϊός: Το θρίλερ μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – κορονοϊός: Πείσθηκε από το περιβάλλον του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12).

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η μεταφορά στο νοσοκομείο Αγρινίου του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, που νοσεί από κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tempo24.news, ο κ. Κοσμάς πείσθηκε από το περιβάλλον του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12), προκειμένου να του παρασχεθεί βοήθεια, δεδομένου ότι έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του. Ο μητροπολίτης, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα στις 21 Νοεμβρίου και παραμένει στην οικία του, δίχως να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοσμάς, μαζί με τον Μητροπολίτη Κυθήρων, δεν είχαν τηρήσει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη λήψη μέτρων κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα. Σε ανακοίνωσή της, στις 26 Αυγούστου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέφερε ότι «εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών». Εν τέλει, κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία σε απειθαρχία των πιστών έναντι των υποδείξεων της Πολιτείας και των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου και παραπέμφθηκαν από τη Συνοδική Επιτροπή για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία, θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών στις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

ΜΕΘ κρεβάτια

Αρνήθηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα agrinionews.gr, το πρωί της Δευτέρας (29/11) αισθανόταν καλύτερα, όμως προς το βράδυ η εικόνα του επιβαρύνθηκε. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, οι θεράποντες ιατροί του έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του σε νοσοκομείο, όμως εκείνος αρνήθηκε να νοσηλευθεί και παρέμενε στο σπίτι του. Μάλιστα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στην οικία του μητροπολίτη Κοσμά, όμως ο ίδιος αρνήθηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Από τη Μητρόπολη τηρείται σιγή ιχθύος, ενώ υπενθυμίζεται ότι και το γεγονός πως διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό ανακοινώθηκε με τέσσερις ημέρες καθυστέρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ