Μητέρα 12χρονης Κολωνός: «Θα υποβάλλουμε νέο αίτημα αποφυλάκισης» λέει ο Λύτρας

Μητέρα 12χρονης Κολωνός: Οι δικαστές δέχονται επιλεκτικά τους ισχυρισμούς της 12χρονης, καταγγέλλει ο δικηγόρος της

Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας από τον Ηλία Μίχο, δήλωσε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας, με αφορμή την απόρριψη της προσφυγής της για αποφυλάκιση. «Κατά πλειοψηφία απερρίφθη η προσφυγή της. Υπήρχε μια δικαστής εξαιρετική, η οποία πραγματικά σε 40 σελίδες προσέφερε στο συγκεκριμένο βούλευμα για ποιους λόγους πρέπει να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα. Οι άλλοι δύο δικαστές είχαν διαφορετική άποψη και δυστυχώς θα παραμείνει στην φυλακή. Εμείς βέβαια, με το που παρέλθει η νόμιμη προθεσμία θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης. Νομίζω ότι το θέμα με την μητέρα δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να σταθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Θυμίζεται ότι το αίτημα της 37χρονης μητέρας είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών την περασμένη Τρίτη 24/01, με το σκεπτικό ότι η κατηγορούμενη για μαστροπεία της κόρης της είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εάν αποφυλακιστεί. Την ίδια ώρα αρνείται όσα της αποδίδονται και υποστηρίζει πως εκείνη είναι που κατήγγειλε τον Ηλία Μίχο, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την κόρη της, ενώ και η ίδια 12χρονη έχει υποστηρίξει πως η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα.

«Οι δικαστικές αρχές δέχονται αυτά που λέει η 12χρονη αλά καρτ»

Οπως είπε ο κ. Λύτρας, η οικογένεια βρίσκεται σε τραγική κατάσταση καθώς στα παιδιά λείπει η μητέρα τους. «Τα ίδια τα παιδιά λένε και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η μητέρα τους δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η 12χρονη έχει καταθέσει το ίδιο κατ’ επανάληψη και βλέπουμε τις δικαστικές αρχές να πιστεύουν τη 12χρονη αλά καρτ, δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις δέχονται ακριβώς αυτά που λέει, στην περίπτωση όμως της μητέρας είδαμε ότι δεν δέχονται ακριβώς αυτά που λέει», σημείωσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ