Μηνύσεις για τα Τέμπη: Ζητούν δικαίωση οι τραυματίες

Κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, είτε πρόκειται για εργαζόμενους και στελέχη του ΟΣΕ είτε πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, στρέφονται οι μηνύσεις που καταθέτουν επιζώντες ή συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών. Νεαρά αγόρια και κορίτσια που βίωσαν τον εφιάλτη στα Τέμπη και κατάφεραν να σωθούν βγαίνοντας μέσα από τα συντρίμμια, αλλά και οι οικογένειες όσων βρήκαν τραγικό θανατο, αυτό που ζητούν είναι δικαίωση. Μία 19χρονη τραυματίας, η οποία κατάφερε να γλιτώσει τη ζωή της τελευταία στιγμή, είναι η πρώτη που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και ζητά τη διερεύνηση της ευθύνης κάθε φυσικού ή ηθικού αυτουργού είτε πρόκειται για εργαζομένους και στελέχη του ΟΣΕ, είτε για πολιτικά πρόσωπα.

“Πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία μετά από την εντολή της 19χρονης η οποία δοκιμάστηκε στο τεράστιο αυτό δυστύχημα…Όταν υπάρχουν συμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να υλοποιούν έργα κάποιοι παίρνουν τις αποφάσεις να τα σταματήσουν. Τις αποφάσεις δεν τις παίρνει ο κλειδούχος, τις αποφάσεις τις παίρνουνε η πολιτική ηγεσία και οι διοικούντες”, δήλωσε στο Mega ο Λουκάς Αποστολίδης, δικηγόρος της 19χρονης τραυματία.

Παύλος Ασλανίδης: Μήνυση σε όλους τους υπουργούς Μεταφορών τα τελευταία 17 χρόνια

Και η 19χρονη δεν είναι η μόνη. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα. “Εγώ έχω εξουσιοδοτήσει το δικηγόρο μου, τον κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, την άλλη εβδομάδα, θα πάει στη Λάρισα να καταθέσει μήνυση σε όλους τους υπουργούς Συγκοινωνιών και Μεταφορών που ήταν τα τελευταία 17 χρόνια που έφαγαν 11, 5 δισ. ευρώ, να δούμε πού πήγαν αυτά τα λεφτά”, δήλωσε στο Mega ο πατέρας του 26χρονου.

Αυτά τα χρήματα όπως λέει τον ενδιαφέρουν και όχι οι αποζημιώσεις που ανακοινώθηκαν για τα θύματα.

“Τι έκανε η ΡΑΣ;”

Να γίνει έρευνα από τις δικαστικές αρχές για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των ιθυνόντων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ζήτησε κι ένας 24χρονος τραυματίας με συμπληρωματική μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

“Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν στη δημοσιότητα έγγραφα τέσσερις ημέρες πριν το θλιβερό δυστύχημα, που να λένε ότι η Ρυθμιστική Αρχή ήξερε, ήταν εις γνώση της, ήξερε ότι μπορεί να προκληθεί ατύχημα και δεν είχε επέμβει ότι με προειδοποιητικές επιστολές αλλά άδεια-ανάκληση”, δήλωσε η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, δικηγόρος του 24χρονου τραυματία. Συγγενείς θυμάτων και τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών αναμένεται πάντως το επόμενο διάστημα να καταθέσουν προσφυγές στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας και την καταβολή αποζημιώσεων για όσα υπέστησαν.

“Δεν πρέπει να υπογράψει κανείς ότι παραιτείται του δικαιώματος να παραστεί ως υποστηρικτής της κατηγορίας. Αν υπογράψουν ότι παραιτούνται προς υποστήριξη της κατηγορίας δεν μπορεί να είναι παρόντες στο ποινικό δικαστήριο. Επίσης, δεν πρέπει να υπογράψουν ότι παραιτούνται της οποιασδήποτε καταβολής αποζημιώσεως που θα επιδικάσει το δικαστήριο”, ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας στο MEGA. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η κατάθεση και νέων μηνύσεων από όσους έχασαν τους δικούς τους στην τραγωδία των Τεμπών ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ