Μίνα Αδαμάκη: Αυτήν την ώρα το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη ηθοποιό (Φωτογραφίες)

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν αυτή την ώρα τη Μίνα Αδαμάκη, που πέθανε σε ηλικία 78 ετών σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ηθοποιός απεβίωσε μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της τελείται στο κοιμητήριο Βύρωνα και μεταξύ εκείνων που παρίστανται είναι η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, κ.α.

mirka papakonstantinou

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου

giorgos kimoulis

Ο Γιώργος Κιμούλης

5734930

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη

spyros bibilas

Ο Σπύρος Μπιμπίλας

5734933

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

kideia mina adamaki

Ο Δημήτρης Πιατάς

Η ζωή και η δουλειά της

Η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε κουκλοθέατρο και παντομίμα στο Λονδίνο.

Η ηθοποιός είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Τρεις Χάριτες», δίπλα στη Νένα Μεντή και την Άννα Παναγιωτοπούλου και στις ταινίες «Safe Sex» και το «Κλάμα βγήκε απο τον παράδεισο».

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στον Βόλο και ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά». Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Είχε ιδρύσει τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ