Μέτρα της ΕΛΑΣ για «κόκκινα» νησιά: Έφοδοι «τουριστών» και βαριά πρόστιμα

Με μαγιό και πετσέτα ανά χείρας οι αστυνομικοί θα κάνουν τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων στα «κόκκινα» νησιά, καθώς θα προσποιούνται τους τουρίστες. Βαριά πρόστιμα για όσους δεν υπακούσουν τον νόμο.

Έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο έχει εκπονήσει η ΕΛΑΣ για τα «κόκκινα» νησιά, ώστε να διαπιστώσει την τήρηση των μέτρων και να αναχαιτίσει τα κρούσματα.

Με μαγιό και πετσέτα ανά χείρας οι αστυνομικοί θα κάνουν απόβαση σε Ίο, Πάρο και τα υπόλοιπα νησιά που είναι στο «στόχαστρο» της πανδημίας και θα προσποιηθούν τους τουρίστες.

Έτσι, θα επισκεφθούν όλα τα κλαμπ και τις καφετέριες αρκετές φορές, με κρυφές κάμερες και θα καταγράψουν όλα όσα θα δουν. Σε περίπτωση παράβασης θα επέμβουν αμέσως και θα επιβάλουν τις αντίστοιχες κυρώσεις, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουν τους ελέγχους.

Μάλιστα, πρόκειται να σκανάρουν όλα τα social media, καταστημάτων και παραθεριστών, για να βρουν σε φωτογραφίες και video, τυχόν παραβάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η αστυνομία, έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις και 54 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά:

Χουλάκια Μυκόνου: Τα ξημερώματα έγινε η 1η εισβολή σε κορωνοπάρτι, ευνοούσε το γεγονός ότι ήταν ένα συγκρότημα με 5 βίλες, σε μία από τις οποίες γινόταν πάρτι με 80 άτομα και οι αστυνομικοί μπήκαν στον κοινόχρηστο χώρο και επέβαλαν πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Αμερικανό διοργανωτή. Μάλιστα κατέγραψαν με κάμερες το τι συνέβαινε.

Γομοστό Αχαΐας: Σε γάμο σε οικόπεδο με παρουσία 200 ατόμων, επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και εκμισθωτή του (οικοπέδου).

Φαληράκι Ρόδου: Υπήρξε πρόστιμο 2.000 ευρώ για όρθιους πελάτες και 7 ημέρες κλείσιμο.

Σέριφος: Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 9 καταστήματα (ζαχαροπλαστείο-3 καφέ-3 καφενεία-2 εστιατόρια) για αποστάσεις και έλλειψη απολυμαντικών υγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ