Μετάθεση φιλόζωου αστυνομικού: Μια υπόθεση που προκαλεί αντιδράσεις

Μετάθεση φιλόζωου αστυνομικού: Ομοσπονδίες και Σωματεία υποστηρίζουν πως η μετάθεση έγινε γιατί ο αστυνομικός έκοβε υψηλά πρόστιμα, κάτι που ενοχλούσε.

Ο Ιωάννης Ριζόπουλος είναι Ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Δυτικής Αττικής και διακρίνεται για τις φιλοζωικές του ευαισθησίες, γνωστός για τη συνεισφορά του στην καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων. Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη διαταγή απομάκρυνσής του με τους συναδέλφους του να κάνουν λόγο για αόριστους υπηρεσιακούς λόγους. Φιλοζωικά σωματεία αποδίδουν την ξαφνική μετάθεσή του στο ότι έκοψε υψηλά πρόστιμα για κακοποίηση ζώων και κάποιοι ενοχλήθηκαν. Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, από την οποία έχει βραβευτεί για το έργο του, δηλώνει στο SKAI.gr: “Απαράδεκτη και άστοχη η μετάθεση του συγκεκριμένου αστυνομικού, ενός ακούραστου εργάτη κατά της κακοποίησης των ζώων και υπερ της ευζωίας τους”.

Δείτε ακόμη: “Ψέμα πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός”: Τα σπαρακτικά λόγια της μάνας του Γιάννη Ευαγγελινέλη

“Απομακρύνουν έναν πρωτεργάτη στην πάταξη της κακοποίησης των ζώων. Ελπίζω οι κεφαλές Αρχηγείου και υπουργείου, να σκεφτούν πολύ καλά αυτό που κάνουν. Όλοι οι φιλοζωικοί φορείς της χώρας, θα σταθούμε δίπλα του”, δήλωσε στο SKAI.gr η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των Ζώων. Στο πλευρό του βρίσκεται και το Σωματείο Αδέσποτες Φωνές – Stray Voices Μοσχάτου Ταύρου το οποίο δηλώνει δημόσια πως “ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό του Ανθυπαστυνόμου της ομάδα ΔΙΑΣ Ιωάννη Ριζόπουλου, ενός αστυνομικού μάχιμου με ήθος και αξιοπρέπεια, ενός βραβευμένου Αστυνομικού από την φιλοζωική κοινότητα, για το πολύτιμο έργο και την τεράστια δράση του υπερ της προστασίας των ζώων. Οι Αδέσποτες Φωνές στηρίζουν τον Άνθρωπο, Αστυνομικό και ιδρυτικό μας μέλος”.

“Το σωματείο μας Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse είναι κατά αυτής της μετάθεσης και συμπεριφοράς προς αυτόν τον άνθρωπο που καθημερινά έδινε μάχη για την προστασία των ζωων.. Τιμωρήθηκε με μετάθεση γιατί έκανε την δουλειά του. Τέτοιες πράξεις μόνο ντροπή μπορούν να μας κάνουν..Θα παλέψουμε για την ανάκληση αυτης της απόφασης”, δηλώνει η Μαρία Αρκομάνη

%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF %CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82 224

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ