Μετάλλαξη Δέλτα: Σε ποιους και πόσους τουρίστες εντοπίστηκε

Τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα -που εντοπίζεται και κυριαρχεί σε χώρες του εξωτερικού- καταγράφηκαν στην Ελλάδα. Πόσα εντοπίζονται σε τουρίστες και από ποιες χώρες ταξίδεψαν.

Η μετάλλαξη Δέλτα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους ειδικούς, καθώς αποτελεί ένα αρκετά πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορονοϊού, ενώ έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, καθώς εισήλθε στη χώρα από τουρίστες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πέμπτης 8 Ιουλίου, το 84% των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, είναι άνθρωποι ελληνικής καταγωγής, ελληνικής ιθαγένειας και ένα 5% καταγράφεται σε Ρώσους υπηκόους.

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως «οι Άγγλοι και οι Ρώσοι ήταν εκείνοι στους οποίους ταυτοποιήθηκε η μετάλλαξη στο μεγαλύτερο ποσοστό».

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα δεν έχει επικρατήσει, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου υπάρχουν και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Χαρακτηριστικά, ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησε στο Mega και αναφέρθηκε στη κατάσταση που επικρατεί στο νησί από τα νέα κρούσματα.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξητικές τάσεις. Στην Κρήτη παρατηρούμε αύξηση κρουσμάτων και στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και τελευταία προς το Λασίθι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αύξηση οφείλεται σε δύο στελέχη του ιού που επικρατούν στο νησί, στη μετάλλαξη Δέλτα και αυτή της Νιγηρίας.

«Αυτές κυριαρχούν, ενώ παρατηρείται εξαφάνιση του βρετανικού στελέχους», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ