Μετάλλαξη Δέλτα: Μοναχός από το Άγιο Όρος ο 49χρονος – Σε κρίσιμη κατάσταση

Στο Παπανικολάου ο 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρον που μολύνθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Μοναχός από το Άγιο Όρος είναι εν τέλει ο 49χρονος, ο οποίος μολύνθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορονοϊού και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου, διευκρίνισε πως ο ασθενής εισάχθηκε στο «Παπανικολάου» στις 2 Ιουλίου, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε πάρα πολύ γρήγορα.

Εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του 49χρονου, οι θεράποντες γιατροί αναγκάσθηκαν να διασωληνώσουν τον ασθενή μόλις δύο ημέρες μετά, ήτοι, στις 4 Ιουλίου.

Αυτήν τη στιγμή, ο 49χρονος νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας του «Παπανικολάου», ενημέρωσε μετά λύπης του ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Όπως προσέθεσε o Νίκος Καπραβέλος, οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως ο 49χρονος ασθενής έχει μολυνθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ανεμβολίαστος ο μοναχός

Ο δρ. Καπραβέλος δήλωσε στο grtimes.gr:

«Είναι ένα περιστατικό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί ο άνθρωπος είναι μόλις 49χρονών και ζούσε σε σκήτη, γεγονός που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με προσκυνητές. Δεν νόσησε, δηλαδή, λόγω υπερκινητικότητας. Ήρθε στο νοσοκομείο στις 2 Ιουλίου, έχοντας νοσήσει ήδη ένα δεκαήμερο και μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα».

Αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα, σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον, ήταν ανεμβολίαστος», προσέθεσε ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Σημειώνεται πως η κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα του νέου κορονοϊού έναντι των άλλων στελεχών του, εδραιώνεται περαιτέρω και στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο ανησυχεί ιδιαιτέρως τις υγειονομικές Αρχές της χώρας μας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συγκεκριμένη παραλλαγή του SARS-CoV-2, η οποία πρωτοεντοπίσθηκε στην Ινδία, είναι η πιο μεταδοτική απ’ όσες έχουν προκύψει μέχρι στιγμής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ