Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα (;) – στο μπαλκόνι η Τσικνοπέμπτη

Στοίχημα για τους λοιμωξιολόγους η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα στις 4 και 15 Μαρτίου, υπό το φόβο διασποράς του ιού, αλλά και το Πάσχα, καθώς υπάρχει κουβέντα για μετακίνηση εκτός νομού.

Παράταση του lockdown στην Αττική αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν παράταση του lockdown για μία εβδομάδα με τη δυνατότητα για παράταση άλλης μίας. Τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα.

Στοίχημα για τους λοιμωξιολόγους η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα στις 4 και 15 Μαρτίου, υπό το φόβο διασποράς του ιού, αλλά και το Πάσχα, καθώς υπάρχει κουβέντα για μετακίνηση εκτός νομού.

Οι λοιμωξιολόγοι προσανατολίζονται σε παράταση των μέτρων, ενώ δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι θα διατηρηθεί η απαγόρευση μετακινήσεων τις καθημερινές 9 το βράδυ με 5 το πρωί και τα Σαββατοκύριακα 6 το απόγευμα με 5 το πρωί.

Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι από τους ειδικούς ζητούν δύο  εβδομάδες παράτασης στα μέτρα με το στοίχημα πια να είναι αυτό της Τσικνοπέμπτης και της Καθαράς Δευτέρας στις 4 και 15 Μαρτίου, όπου υπάρχει η παραδοσιακή συγκέντρωση σε σπίτια για φαγητό, κάτι που υπάρχουν φόβοι ότι ίσως γίνει πιο έντονο, δεδομένου του καλού καιρού και των κλειστών καταστημάτων εστίασης.

Οι ειδικοί από την πλευρά τους αναφέρουν πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τονίζουν πως Τσικνοπέμπτη θα κάνουμε στα μπαλκόνια, ενώ φέτος δεν θα πετάξουμε χαρταετό.

Από την άλλη, το αισιόδοξο είναι πως όλα δείχνουν ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν το περσινό. Θα μπορέσουμε να το γιορτάσουμε με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων.

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει προκειμένου να καταλήξει στην εισήγηση που θα κάνει προς την κυβέρνηση με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για lockdown δύο εβδομάδων με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την έναρξη λειτουργίας του νέου 5ψηφιου sms 13032 για τις αγορές.

Παγώνη: Την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε στο μπαλκόνι

«Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά», αυτό ανέφερε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Mega.

«Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1.700 και κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό», ανέφερε η κυρία Παγώνη.

«Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δε θα είναι σαν το περσινό. Όλα θε εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε», ανέφερε για το Πάσχα.

Τα εστιατόρια πάντως και οι καφετέριες φαίνεται να ανοίγουν μετά τις 2 Μαΐου που είναι το Πάσχα, ώστε εάν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού τις ημέρες εκείνες, να μην υπάρχει συνωστισμός σε επιχειρήσεις εστίασης.

Βέβαια με κλειστά εστιατόρια και καφετέριες η μετακίνηση εκτός νομού θα έχει νόημα για όσους έχουν εξοχικά.

Άλλωστε και η εντατικολόγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αναστασία Κοτανίδου υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσαν οι Έλληνες να κάνουν φέτος το Πάσχα με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ