Μετακίνηση εκτός δήμου: Πότε επιτρέπεται με SMS στο 13033

Δείτε πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Δήμου με SMS στο 13033 και ποιοι είναι οι κωδικοί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τα νέα μέτρα που είναι σε εφαρμογή έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη μετακίνηση, ενώ έχουν κόψει ορισμένες μετακινήσεις εκτός Δήμου με SMS στο 13033.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποιες περιπτώσεις που επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Δήμου.

Πλέον, οι πολίτες δεν μπορούν να στείλουν SMS με αριθμό 6 στο 13033 και να μεταφερθούν με αυτοκίνητο σε γειτονικό δήμο για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο ενώ δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες εκτός δήμου, παρά μόνο εάν βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Στο sms στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Στο sms στο 13033 με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν επιτρέπεται κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Στο sms στο 13033 με κωδικό 4, που αφορά στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με πόδια, ποδήλατο και για γιατρό

Στο sms στο 13033 με κωδικό 6 δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για όσους θέλουν να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο, απλώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχημα για να μετακινηθούν στον προορισμό τους.

Ταυτόχρονα ισχύει η μετακίνηση εκτός δήμου για να επισκεφτεί κάποιος τον γιατρό του αρκεί να έχει ένα αποδεικτικό email, το οποίο θα βεβαιώνει το ραντεβού του.

Επίσης δεν ισχύει η απαγόρευση για μετακίνηση προς συνεργείο αυτοκινήτων ή ΚΤΕΟ που βρίσκεται εκτός δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ