Μένουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους, φεύγουν τα πιστοποιητικά – Νέα εισήγηση των Ειδικών

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από την Πρωτομαγιά και για όσους εισέλθουν στην Ελλάδα, την ώρα που εμβολιασμένοι και μη θα φοράνε μάσκες στους κλειστούς χώρους και τον Μάιο.

Αυτή είναι η εισήγηση των ειδικών προς την κυβέρνηση, ενώ όσον αφορά τις μάσκες για το πως θα πορευτούμε το καλοκαίρι θα παρθεί νέα απόφαση στα τέλη του Μαΐου.

Για τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού αυτά παύουν να ισχύουν από 1η Μαΐου στην χώρα μας και για τους ταξιδιώτες που θα μπουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους κάτι που ήδη εξέτασε η επιτροπή και φυσικά θα εξετάσει εκ νέου για τις οριστικές αποφάσεις από την 1η Ιουνίου.

Τα μέτρα που «φεύγουν» την Πρωτομαγιά

Την Πρωτομαγιά καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, ενώ πλέον δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού rapid test για την εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά και όπου αλλού είναι υποχρεωτικά εδώ και περίπου εννέα μήνες.

Επίσης οι μαθητές δεν θα κάνουν ούτε το ένα self test την εβδομάδα, ενώ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Την 1η Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι θα ισχύσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που είναι και το πιθανότερο σενάριο. Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης έβαλε νέα δεδομένα στο τραπέζι και αναμένονται νέες διευκρινίσεις. Υπενθυμίζεται βέβαια πως το συγκεκριμένο μέτρο αν έρθει τελικά, θα έρθει με εξαιρέσεις και μάλλον θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε ορισμένους χώρους, όπως στα σούπερ μάρκετ ή στα μέσα μεταφοράς, τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία και άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ