Μένιος Φουρθιώτης: Πώς «έδεσε» η υπόθεση, ο μαύρος σάκος και οι διαδρομές

Ανάλυση βίντεο στα εγκληματολογικά εργαστήρια και χαρτογράφηση δρομολογίων οχημάτων, ταύτιση dna και παρακολουθησεις από το τμήμα εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., αποτέλεσαν την «συνταγή» για τις συλλήψεις τόσο των δυο ποινικών όσο και του Μένιου Φουρθιώτη.

Το dna που ανιχνεύθηκε στον μαύρο σάκο Nike, που εντοπίστηκε στο σημείο των πυροβολισμών εναντίον των αστυνομικών της ομάδας Δίας Βορειανατολικης Αττικης, ήταν αυτό που «έδεσε» και την υποθεση καθως ταυτίστηκε με το dna του Γ.Σ..

Παράλληλα γενετικά του στοιχεία υπήρχαν τόσο στους ιμάντες του σάκου όσο και στο φερμουάρ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «είχα αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι έψιλον και δεν είναι ο ίδιος που είχα πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες».

Η Yamaha με το «καμένο» φως

Μέσα από την ανάλυση του βιντεοληπτικου υλικού , οι αρχες κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των δυο ποινικών με την μαύρη μοτοσικλέτα μαρκας Yamaha, χωρίς πινακίδες και με το «καμένο» πίσω φως πορείας, τόσο πριν τους πυροβολισμους όσο και μετά.

Συγκεκριμένα για 4,3 χιλιόμετρα από την λεωφόρο Ερυθραίας 2 στη Νέα Ερυθραία έως και την συμβολή των οδών παλαιολογου και Σοφοκλέους στην ίδια περιοχή .

Η επιμαχη μοτοσικλέτα εντοπίστηκε τελικά σε συνεργείο στο περιστέρι . Από τις κάμερες ασφαλειας προέκυψε ότι ο Γ.Σ., την στάθμευσε εκεί λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών, το μεσημέρι στις 16/4.

Στις 23/4 και 24/4 όπως έχει προκύψει από φυσικές παρακολουθήσεις αστυνομικών ο αδερφός του Γ.Σ., Δ.Σ., παρέδωσε στο συνεργείο μια λευκή σακούλα που περιείχε πλαστικά τμήματα για την μοτοσικλέτα και χρηματοκιβώτιο σε λευκό σάκο.

Στο συγκεκριμένο συνεργείο εντοπίστηκε κατά τις έρευνες των Αστυνομικων χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο υπήρχαν μεταξύ άλλων 6 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, 48 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, 277 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ συνολικής αξίας 21.650 ευρώ .

Το μαύρο smart

Μετά τους πυροβολισμούς στο σπίτι του φουρθιωτη στην οδό Ρόδων, ο δράστης έφυγε στις 22.11, πεζός προς την οδό ανεμώνης. Εκεί έστριψε δεξιά χωρίς όμως να έχει καταγράφει να επιβιβάζεται σε κάποιο όχημα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, βάσει των αναλύσεων που έγιναν συνδυαστικά με τους χρόνους και τα γεωγραφικά σημεία από τα οποια πέρασαν οχήματα από και προς το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, κίνησε τις υποψιες ένα smart γκρι-μαύρο.

Το δρομολόγιο και σε αυτή την περίπτωση χαρτογραφήθηκε για 28,4 χιλιόμετρα, από την οδό Αγίων σαράντα στη Νέα Ερυθραία έως και την οδό αναπαύσεων στο Χαλάνδρι.

Το συγκεκριμένο smart βρέθηκε και κατασχέθηκε στις 27/4 έξω από το σπίτι του Γ.Π., ενός εκ των δυο ποινικών που συνελήφθησαν .

Ο ίδιος στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε ότι «Βρισκόμουν με τον Γ.Σ. , κοντά στο σπίτι του Φουρθιώτη, για διαφορετικό όμως λόγο».

Ο Γ.Σ. Απασχόλησε πρώτη φορά τις αρχές το 1991 για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία ενώ το 2008 συνελήφθη και πάλι για εκβίαση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη βία, σύσταση συμμορίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στην δικογραφία αυτη ήταν και το όνομα του Γ.Π. του δεύτερου συλληφθέντα, για τις ίδιες κατηγορίες.

Ο Δικηγορος τους Κωνσταντίνος Γώγος μιλώντας στο iΕidiseis.gr επεσημανε πως :

«Οι εντολείς αρνούνται την οιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Κατά την κύρια ανάκριση θα προσκομισθούνε όλα τα αποδεικτικά υλικά που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ