Μεγάλη η φωτιά στον Βαρνάβα: Ενισχύονται οι δυνάμεις, κινδυνεύουν αγροικίες

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα. Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην περιοχή και τι λέει ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Διαστάσεις λαμβάνει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 11 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό ο οποίος για την ώρα δεν απειλείται.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος για διάσπαρτες αγροικίες κοντά στο δάσος οι κάτοικοι των οποίων έχουν ενημερωθεί προκειμένου να τις εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα που μίλησε στην ΕΡΤ η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και είναι δύσκολη η επέμβαση των επίγειων δυνάμεων με αποτέλεσμα το βάρος να δίνεται στα εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, καθώς και τρία ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη.

«Στο σημείο βρίσκονται ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο Αντιδήμαρχος ΠΠ Ευάγγελος Κυπαρίσσης και στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντικές πυροσβεστικές ομάδες του Δήμου μας» αναφέρει η πρώτη ενημέρωση από τον Δήμο Μαραθώνα.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου στο ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα και από το χωριό Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ