«Μάξιμος Σαράφης»: Ο ρόλος του 60χρονου επιχειρηματία και η… καφετζού

Θύμα του κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρηματιών ή συνεργός του «Μάξιμου Σαράφη»; Το ρόλο του 60χρονου επιχειρηματία, από τον οποίο ξεκίνησε η έρευνα που αποκάλυψε τα πρόσωπα και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, εξετάζουν οι αρχές. Πρόκειται για ιδιοκτήτη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο τομέα του τουρισμού, με ενεργό ρόλο στα κοινά, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απάτη «κουρέματος» δανείων στη Λέσβο 2020.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, ο 60χρονος άνδρας, που είναι ανάμεσα στα ταυτοποιημένα θύματα του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis, παράλληλα φέρεται να λειτουργεί ως μεσάζων, φέρνοντας ιδιοκτήτες ξενοδοχείου της Αθήνας σε επαφή με τους απατεώνες.

Ο ύποπτος απατεώνας… κατέληξε θύμα

Ενδείξεις συμμετοχής σε απάτες, νομιμοποιήσεις αλλοδαπών, δωροδοκίες υπαλλήλων, πλαστογραφίες και άλλα αδικήματα, διαπίστωσαν τα στελέχη της Ασφάλειας, από συνομιλίες και επίμαχες επαφές του 60χρονου επιχειρηματία.

Ο ύποπτος άνδρας είχε τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από πληροφορίες για εμπλοκή του σε εγκληματικές δραστηριότητες. Παρά το γεγονός ότι από την έρευνα των αρχών προέκυπτε η… διάθεση του επιχειρηματία να εμπλέκει σε ύποπτες πράξεις, δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία που να μαρτυρούν παράνομη δράση. Αντί αυτού, οι αστυνομικοί έφτασαν μέσω του επιχειρηματία στον «Μάξιμο Σαράφη», με τον οποίο υπήρχε επαφή για τη διευκόλυνση χορήγησης δανείου, ύψους 15.000.000 ευρώ.

«Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Α……. Μ……… ;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση;», αναρωτήθηκε σε δήλωση του από τα Κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης», αφήνοντας αιχμές για τον 60χρονο επιχειρηματία. Σε άλλο σημείο της δήλωσης του, κάνει λόγο για «ρεβανσιστική στοχοποίησή», από «συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας», υποστηρίζοντας ότι παγιδεύτηκε από «διεφθαρμένους αστυνομικούς» που υπέδειξαν όπως λέει στους πελάτες του ότι είναι θύματα απάτης.

Η «καφετζού» έκαψε τον «Μάξιμο»

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Μάξιμος Σαράφης», είχε στραφεί ακόμα και σε… καφετζού, ζητώντας συμβουλές για προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα. Σε μια από τις συνομιλίες με το μέντιουμ, η «Λίτσα» όπως την αποκαλούσε, φέρεται να τον προειδοποιεί αναφορικά με τις ύποπτες δραστηριότητες του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Δεν έχω καλό προαίσθημα…». Μια άλλη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, καίει τον Μάξιμο, καθώς παραδέχεται ότι η εταιρεία «ZAHRAT», είναι… μαϊμού.

«Για να έχω ρευστότητα, γιατί αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι, τη γ…….. », λέει χαρακτηριστικά ο Σαράφης στη «Λίτσα», ενώ στη συνέχεια παραδέχεται ότι οι πελάτες του: «Δεν το ξέρουν όχι… Θα τους πω… ». Είναι ενδεικτικό ότι παρά το γεγονός ότι τα μέλη του κυκλώματος ενημερώνονται πως από τον Απρίλιο του 2022 είχε υποβληθεί μήνυση σε βάρος του «Μάξιμου», δεν σταματούν την παράνομη δράση τους και συνεχίζουν να «αλιεύουν» θύματα. Από τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι περίπου 15 επιχειρηματίες έχουν εξαπατηθεί από την εγκληματική οργάνωση.

«… έχουν σχέση με μπράβους της νύχτας»

«… τους ζήτησα να πάμε στο Ντουμπάϊ και να δω την εταιρεία. Πήγαμε και μου έδειχναν από μακριά ένα κτίριο και μου είπαν ‘να, εδώ είναι η εταιρία δεν με άφησαν να μπω μέσα ούτε να μιλήσω με ανθρώπους.

Όταν τους είπα ότι δεν τους πιστεύω άρχισαν να γελούν και να με κοροϊδεύουν», αναφέρει στην κατάθεση του ο ένας από τους 3 συλληφθέντες απατεώνες. Σε άλλο μέρος αφού υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ότι η χρηματομεσιτική εταιρεία που δήθεν εκπροσωπούσαν ήταν ανύπαρκτη, λέει στους αστυνομικούς: «Φοβήθηκα και δεν πήγα στην αστυνομία για να πω για την απάτη γιατί θα μου έκαναν κακό έχουν σχέση με μπράβους της νύχτας και θα έβαζαν να με δείρουν…».

Ο 66χρονος ανέφερε ότι συνεργαζόταν με τον Μάξιμο και τον δεύτερο συλληφθέντα και συναντούσε υποψήφιους δανειολήπτες, προκειμένου να τους πείσει, να αιτηθούν την δανειοδότηση μέσω της «μαϊμού» εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ