Μάσκες μίας χρήσης από εταιρεία στην Ξάνθη -Οι εγκαταστάσεις της θυμίζουν χειρουργείο [εικόνες]

Η μάσκα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας στη μάχη κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, η ανάγκη για «μάσκα παντού» έχει καταστήσει ως βασικό κριτήριο επιλογής μάσκας από τους καταναλωτές, κυρίως την ποιότητα των υλικών.

Την ανάγκη για υψηλής ποιότητας μάσκες καλύπτει μια ελληνική εταιρεία από την Ξάνθη, η Hellenic Medical Supplies, η οποία κατασκευάζει μάσκες που προορίζονται για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας σε αίθουσες χειρουργείου ή άλλες ιατρικές εργασίες με παρόμοιες απαιτήσεις, αλλά και για χρήση από ασθενείς, άλλους επαγγελματίες ή πολίτες στη διάρκεια των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών συναναστροφών τους.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ξάνθη, μέσα σε ένα περιβάλλον που θυμίζει χειρουργείο, κατασκευάζονται αποκλειστικά χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης Τύπου ΙΙ | Surgical disposable face masks Type ΙΙ, οι οποίες συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 14683:2019.

μασκα
Οι συγκεκριμένες μάσκες είναι τριών στρώσεων (υψηλής ποιότητας non woven fabrics και meltblown filter), φιλτράρουν τα βακτήρια σε ποσοστό άνω του 98%, εξασφαλίζουν 3 φορές μεγαλύτερη ροή αέρα, λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται

Στόχος η Ελλάδα να καλύψει εσωτερικά τις ανάγκες σε μάσκες

Ο Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, μαζί με τους συνεργάτες τους, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες στον κλάδο του ιατρικού εξοπλισμού, των ιατρικών αναλώσιμων υλικών και των ορθοπεδικών ειδών, έχουν όραμα να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτοδυναμίας της ελληνικής αγοράς σε αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας (premium quality).

Οι μάσκες της εταιρείας από την Ξάνθη είναι τριών στρώσεων (υψηλής ποιότητας non woven fabrics και meltblown filter) και φιλτράρουν τα βακτήρια σε ποσοστό 98%. Είναι υποαλλεργικές, φιλικές στο δέρμα, άοσμες και δεν εμποδίζουν την αναπνοή. Κατασκευάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο Χώρο Ελεγχόμενης Υψηλής Καθαρότητας | Clean Room Class D, ο οποίος σχεδιάστηκε και λειτουργεί με τρόπο ώστε να ελέγχεται η εισαγωγή, η παραγωγή και η παραμονή σωματιδίων σε αυτόν και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις προτύπων καθαρότητας και ελέγχων για την παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Ι/Π | MD).

εργαστηριο
Οι μάσκες από την Ξάνθη φιλτράρουν τα βακτήρια σε ποσοστό 98%, είναι υποαλλεργικές, φιλικές στο δέρμα, άοσμες, δεν εμποδίζουν την αναπνοή και ατασκευάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο Χώρο Ελεγχόμενης Υψηλής Καθαρότητας

Μάσκες με έγκριση από τον ΕΟΦ και την ΕΕ

Οι μάσκες της Hellenic Medical Supplies είναι εγκεκριμένες από τον Ε.Ο.Φ. και την ΕΕ, με υλικά υψηλής ποιότητας. Το εύκαμπτο πλαστικοποιημένο μεταλλικό τους έλασμα εφαρμόζει τέλεια σε κάθε μύτη, διασφαλίζει τέλεια συγκράτηση κατά την ομιλία, είναι άνετο στη χρήση, ενώ διαθέτουν μαλακά και υποαλλεργικά λάστιχα με υψηλό τανισμό τα οποία δεν ασκούν πίεση στο πρόσωπο και τα αφτιά και είναι κολλημένα με υπερήχους.

εργαστηριο
Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας ξεπερνά τα 2 εκατ. μάσκες ανά μήνα

Μάσκες μίας χρήσης σε ποικιλία χρωμάτων

Κάθε μάσκα της εταιρείας φέρει ανάγλυφο το σήμα γνησιότητας masks.gr, το οποίο εγγυάται το προϊόν και παράλληλα καθοδηγεί τον χρήστη στην ιστοσελίδα της εταιρείας όπου μπορεί να ενημερωθεί για τη σωστή εφαρμογή της μάσκας στο πρόσωπο. Οι μάσκες της Hellenic Medical Supplies διατίθενται στην αγορά σε χάρτινη συσκευασία των 50 και 20 τεμαχίων, και κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων: γαλάζιο, πράσινο, ροζ, μαύρο, μοβ.

κουτια
Μάσκες με έγκριση από τον ΕΟΦ και την ΕΕ σε ποικιλία χρωμάτων

Στην Ξάνθη παράγουν 2 εκατομμύρια μάσκες το μήνα

Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας ξεπερνά τα 2 εκατ. μάσκες ανά μήνα και στόχος της εταιρείας είναι η διάθεση των προϊόντων στην ελληνική και στις διεθνείς αγορές μέσω των δικτύων πώλησης ιατροτεχνολογικών και συναφών προϊόντων και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της ΕΔΩ όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν παραγγελίες από πελάτες χονδρικής αλλά και λιανικής .
Επιπλέον, το κάθε κουτί με μάσκες είναι μοναδικό, αφού, όπως αναφέρει ο Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, «σε κάθε κουτί που παράγεται τοποθετείται ένα barcode, στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και λήξης του προϊόντος αλλά και ένας μοναδικός αριθμός, ο οποίος υποδηλώνει τους πραγματικούς κατασκευαστές σε όλη την Ευρώπη και με αυτόν τον τρόπο το προϊόν καταχωρείται σε μια βάση δεδομένων προσβάσιμη σε όλους». Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα καταστεί υποχρεωτική από το 2021, αλλά η εταιρεία στην Ξάνθη την έχει εφαρμόσει ήδη. Μάσκες Hellenic Medical Supplies: 6ο χλμ Ξάνθη-Λευκόπετρα τηλ: 25410 32300

μασκες
Σε κάθε κουτί που παράγεται τοποθετείται ένα barcode, στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και λήξης του προϊόντος

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ