Μαργαρίτα Θεοδωράκη διαθήκη: Η κόρη του σπουδαίου Μίκη εξέφρασε την πικρία της

Μαργαρίτα Θεοδωράκη διαθήκη: Η πικρία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τη διαθήκη του πατέρα της

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» μίλησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για άγνωστες πτυχές της σχέσης της με τον πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη και εξέφρασε την πικρία της σχετικά με τη διαθήκη του. «Πάντα νιώθω για όλη τη ζωή που έζησα και που είχα αυτόν τον πατέρα. Βέβαια, ήταν και η μαμά δίπλα δεν μπορείς να φανταστείς τι σημασία είχε στη ζωή του. Δεν νομίζω ο πατέρας μου να ήταν αυτός που ήταν χωρίς τη Μυρτώ. Το πρώτο της ραντεβού το έκανε με τον μπαμπά κρυφά στο άλσος της Νέας Σμύρνης. Πήγαιναν για μπάνιο οι δύο οικογένειες στο Καλαμάκι και εκεί στη θάλασσα την πλησίασε και τη φίλησε. Το πρώτο της φιλί. Και ήταν ο μπαμπάς ο Κρητικός και τους φώναζε».

Όπως περιγράφει, ως παιδί υπήρχαν περίοδοι που ένιωσε την απουσία του πατέρα της, όταν τον κυνηγούσαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. «Την εποχή που κρύφτηκε μέσα στη χούντα χάθηκε, έπειτα φυλακή, χάθηκε. Στην εξορία μας πήρε μαζί του, μετά πήγε στο στρατόπεδο του Ωρωπού. Ξέραμε όμως πού είναι. Όταν ήμασταν μαζί, ήμασταν μαζί. Ήμασταν μία παραδοσιακή οικογένεια, μπαμπάς, μαμά και δύο παιδιά, όλα περνάγανε από τη μαμά και τον μπαμπά. Δεν ήταν απών ποτέ», είπε και σε άλλο σημείο τόνισε ότι «Είχαμε και ρήξεις, τσακωμούς, όπως όλοι». «Κατά περίεργο τρόπο έχω την αίσθηση ότι ο μπαμπάς είναι εδώ. Δεν έχει φύγει, δεν είναι ούτε μεταφυσικό ούτε υπερβολικό. Δεν νιώθω ότι έχει πεθάνει. Επειδή η δουλειά μου είναι η μουσική του με την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” είμαι συνέχεια μαζί του», συμπλήρωσε.

margarita theodoraki

Η πικρία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τη διαθήκη του πατέρα της

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Μίκη Θεοδωράκη όπως αυτές αναγράφονται στη διαθήκη του. «Γίνανε πολλά και διάφορα μετά τον θάνατό του με τις διαθήκες. Είμαι πικραμένη, αλλά κανείς πρέπει να αποφασίζει στη ζωή του να ξεχνάει τα κακά του», είπε αρχικά. «Δεν είναι μόνο ο Κουρής, όσοι άνθρωποι ασχολήθηκαν με το έργο του τους έχει βάλει μες στη διαθήκη για να τους εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν με το έργο του», τόνισε σε άλλο σημείο και συνέχισε τονίζοντας ότι «αν είχε ανοίξει τα χαρτιά του, θα είχαμε έναν διάλογο, τον οποίο δεν μου τον επέτρεψε. Μετά είχα πολλά παράπονα. Τη διαθήκη δεν την έχω διαβάσει. Παράπονο είναι ότι δεν μου ξεκαθάρισε όλα αυτά που είναι πολύ περίεργα και μου φτάνουν τα “συγγνώμη” που μου έλεγε».

Τέλος, σημείωσε: «Η διαθήκη έγραφε ότι δεν είμαστε κληρονόμοι, είμαστε κληροδόχοι. Μας εξασφαλίζει του Γιώργου και εμένα τα χρήματα, αλλά δεν μας δίνει δικαίωμα πάνω στο έργο του και έδωσε δικαίωμα σε έναν εκδότη με τον οποίο έχω και καλές σχέσεις. Για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό γιατί δουλεύω 30 χρόνια με τον πατέρα μου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ