Μαρφίν ύποπτοι: Μαρτυρία επιζώντα – «Να μάθουν όλοι ποιοι είναι οι ένοχοι»

Μαρφίν ύποπτοι: O τότε υπάλληλος της τράπεζας Marfin περιγράφει πώς μέσα σε λίγα λεπτά, μετά την πυρπόληση της τράπεζας με μολότοφ, το κτίριο γέμισε καπνούς και έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι

Στην Aστυνομία θα κληθούν το προσεχές διάστημα να δώσουν εξηγήσεις τέσσερις ύποπτοι για την τραγωδία στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι, εκ των οποίων μία έγκυος. Ο πρώτος άνθρωπος που απεγκλωβίστηκε από το φλεγόμενο κτίριο της Marfin, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στο άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης, τονίζοντας: «Αυτό που θα ήθελα, όπως όλοι, είναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Εγώ θα ήθελα να μάθει όλος ο κόσμος ποιοι είναι, ώστε να ξέρουν οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους, τα αδέλφια τους, να ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που σκοτώσανε αυτούς τους ανθρώπους. Πιο πολύ να τους ξέρουνε, νομίζω ότι η κατακραυγή είναι πιο σημαντικό πράγμα από την τιμωρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O τότε υπάλληλος της τράπεζας περιγράφει πως μέσα σε λίγα λεπτά, μετά την πυρπόληση της τράπεζας με μολότοφ, το κτίριο γέμισε καπνούς. «Τρία άτομα με κουκούλες, αρχίζουν και σπάνε την τζαμαρία του κάτω ορόφου, αφού την σπάσανε, ρίξανε μέσα ούτε εγώ ξέρω τι, αμέσως λαμπάδιασε, μέσα σε πέντε λεπτά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ώρα που έβγαινα από την πόρτα. Η πόρτα ήταν ηλεκτρονική και έπρεπε να μπω μέσα στο κουβούκλιο, να μείνω μέσα για πέντε δευτερόλεπτα και μετά να ανοίξει και δεν ήξερα αν θα άνοιγε για να βγω έξω. Βγήκα, αρχίσανε οι πέτρες, να με βρίζουνε να καείτε, καλά να πάθετε και τέτοια…».

MARFIN

Ποιοι πυρπόλησαν την τράπεζα

Μία ομάδα τεσσάρων ατόμων μεταξύ των οποίων και μία νεαρή γυναίκα διέσχισε την οδό Σταδίου και έφτασε μπροστά από την τράπεζα Marfin όπου με πέτρες έσπασε τη γυάλινη πρόσοψη και στη συνέχεια πέταξαν στο εσωτερικό βόμβες μολότοφ και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό. Αυτόπτες μάρτυρες και διασωθέντες έχουν περιγράψει τους δράστες, στους οποίους περιλαμβάνεται και μία γυναίκα. «Βρισκόμουν στο πατάρι του Ιανού. Είδα τα πάντα. Μία ξανθιά με κοτσίδα, ένας ψηλός με γιακά, ένας με φανταχτερά ρούχα και ένας εύσωμος, κατευθύνονται προς την τράπεζα. Τους βλέπαμε όλοι, είχαν ξεχωρίσει για κάποιο σκοπό. Φτάνουν εκεί, βγάζουν ένα σφυρί, σπάνε την τζαμαρία και πετούν μέσα μολότοφ». Οι εξελίξεις πλέον αναμένονται καταιγιστικές προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ