Μακρή: Παράταση σχολικού έτους τον Ιούνιο αν χρειαστεί, όχι το Πάσχα

Τα σενάρια για παράταση του σχολικού έτους, ο στόχος για τις Πανελλήνιες και τα ειδικά σχολεία. Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή για τον σχεδιασμό που έχει πέσει στο τραπέζι. 

Την παράταση του σχολικού έτους εξετάζουν στο Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με την υφυπουργό Ζέτα Μακρή εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο θα γίνει τον Ιούνιο και όχι μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Αυτό σημαίνει πώς το σχολικό έτος θα κυλήσει κανονικά και στο τέλος θα υπάρξει παράταση αν χρειαστεί η οποία σύμφωνα πάντα με την κυρία Μακρή αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται πώς θα ξεπεράσει τον ένα μήνα. Άρα, το σενάριο αυτό θέλει τα σχολεία ανοιχτά μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας που μίλησε στον ΣΚΑΙ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία ένδειξη για άνοιγμα των σχολείων, ούτε για τον τρόπο που αυτό θα γίνει, δηλαδή αν θα είναι οριζόντιο άνοιγμα σε όλη την Επικράτεια ή αν θα αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Δεν έχω εικόνα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα λάβουμε» αρκέστηκε να πει η κα.Μακρή.

Αναφορικά με την Γ’ Λυκείου ξεκαθάρισε πώς στόχος είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά στην ώρα τους όπως έγινε και πέρυσι ενώ απέκλεισε περαιτέρω μείωση της ύλης η οποία έχει μειωθεί σε ποσοστό 30%.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα ειδικά σχολεία -τα οποία λειτουργούν κανονικά- σημειώνοντας πώς τόσο οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σ’ αυτά όσο και τα παιδιά άνω των 16 ετών που θα έχουν συγκατάθεση γονέα ή κηδεμόνα θα μπουν σε προτεραιότητα στην διαδικασία του εμβολιασμού καθώς η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί σε αυτά τα σχολεία να σταματήσει. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ