Μαγιορκίνης: Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός στους μαθητές.

«Δεν βλέπω κάποια κίνηση, σε αυτή φάση, για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Νομίζω, όμως, ότι σταδιακά, καθώς τα δεδομένα συλλέγονται, θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για να δούμε εάν θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως είναι και με υπόλοιπα εμβόλια».

Αυτό απάντησε ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός στους μαθητές, σε επόμενη φάση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το μέλος της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας με τους εμπειρογνώμονες διευκρίνισε πως αυτό αποτελεί μια συζήτηση που γίνεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα, παγκοσμίως, αλλά για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα όσο περνά ο χρόνος.

Δείτε ακόμα: «Μπορεί να έχουμε 10.000 κρούσματα κι 100 νεκρούς τη μέρα το φθινόπωρο»

«Υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των μέτρων, κυρίως στο κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης. Δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Νομίζω ότι θα πρέπει, όσοι πάνε σε όλους τους προορισμούς αυτή την περίοδο, να προσέξουν ιδιαίτερα την νυχτερινή διασκέδαση», τόνισε.

«Νομίζω το εμβόλιο θα πρέπει να μπει στο κέντρο της αντιμετώπισης για οποιαδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες», επεσήμανε. «Εάν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να προσέξει 10 φορές περισσότερο», προσέθεσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ