Λύκεια άνοιγμα – Βατόπουλος: Πού υπήρχε διαφωνία στα μέλη της επιτροπής

Λύκεια άνοιγμα – Βατόπουλος: Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την απόφαση της επιτροπής των ειδικών να ανοίξουν τα Λύκεια, μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την απόφαση της επιτροπής των ειδικών να ανοίξουν τα Λύκεια, μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όσον αφορά τη λογική του οριζόντιου κλεισίματος, τόνισε ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (8/4), ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι η απόφαση της επιτροπής των ειδικών για τα Λύκεια ήταν ομόφωνη σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για να ανοίξουν. Η διαφωνία πρόσθεσε, αφορούσε στην ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων καθώς κάποια μέλη της επιτροπής εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να την ορίσει η Πολιτεία με βάση την εκπλήρωση των προϋποθέσεων. Τελικά, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα.

Επίσης, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την τήρηση των προϋποθέσεων για τα Λύκεια, λέγοντας ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και ενημέρωση για τη διενέργεια των self test. Χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται πολλές εξετάσεις, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ασυμπτωματικοί φορείς κορονοϊού.

Η λογική οριζόντιου κλεισίματος ολοκλήρωσε τον κύκλο της

«Όλοι συμφωνούμε ότι η λογική οριζόντιου κλεισίματος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και πλέον, επειδή υπάρχουν τα εργαλεία όπως τα αντιγονικά τεστ, να πάμε σε λελογισμένες αναστολές περιορισμών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποκατασταθεί αυτός ο περιορισμός με το ανάλογο testing», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αλλάζει λιγάκι το μείγμα των μέτρων ώστε να ελαφρυνθούν περιορισμοί και να αυξηθεί το testing.

Τι θα γίνει το Πάσχα

Σχετικά με το Πάσχα τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πάλι τις επόμενες εβδομάδες και πως δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Εξέφρασε την ελπίδα οι Αθηναίοι να μπορέσουν τουλάχιστον να πάνε στα εξοχικά τους που βρίσκονται στα περίχωρα της Αττικής.

Έλεχγοι της αστυνομίας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ