Ληστεία Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε δύο χρόνια μετά

Υπάλληλος περιπτέρου, ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατηγορείται ως ο ιθύνων νους απόπειρας ένοπλης ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέληξε σε μακελειό με τρεις βαριά τραυματίες από σφαίρες πυροβόλων όπλων! Ως φυσικός αυτουργός της ληστρικής επιδρομής, που έλαβε χώρα το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 2019 σε κατάστημα το οποίο προμήθευε με πολλά είδη εμπορίου επιχειρήσεις της συμπρωτεύουσας, κατηγορείται 37χρονος ομογενής από τη Γεωργία. Αυτός βρίσκεται στη φυλακή από τον Οκτώβριο του 2020, για σειρά ενόπλων ληστειών σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ, που είχε διαπράξει τη διετία 2008-2010, με λεία άνω των 100.000 ευρώ!

Οι άνθρωποι που είχε πυροβολήσει, μαζί με συνεργό του που δεν έχει ταυτοποιηθεί, στο κατάστημα στην περιοχή Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, ήταν ο ιδιοκτήτης, υπάλληλος και ο γιος του, οι οποίοι αμύνθηκαν μπροστά στην επίθεση με καρέκλα και κυνηγετικό όπλο, του οποίου δεν έγινε χρήση. Για την υπόθεση της τριπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας, ανακοίνωσε η Αστυνομία, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 31 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού κατά συρροή, απόπειρας ληστείας από κοινού, παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, κλοπής από κοινού και συνέργεια σε απόπειρα ληστείας.

Ληστεία κατάστημα ψιλικών

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Εισβολή με το όπλο προτεταμένο

«Ειδικότερα», αναφέρεται συγκεκριμένα «βραδινές ώρες της 12-02-2019, στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, ο 37χρονος έχοντας προτεταμένο πιστόλι εισέβαλε μαζί με συνεργό του σε κατάστημα ψιλικών, αφού προηγουμένως έθραυσαν με βαριοπούλα υαλοπίνακα του καταστήματος και στη συνέχεια πυροβόλησε μία φορά κατά υπαλλήλου, όταν εκείνος επιχείρησε να αμυνθεί με καρέκλα. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος καταμετρούσε εισπράξεις της επιχείρησης, ανέλαβε κυνηγετική καραμπίνα ιδιοκτησίας του, προτάσσοντάς την προς τον 37χρονο, ενώ ο έτερος ιδιοκτήτης και γιος του πρώτου προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Κατά τη διάρκεια πάλης που επακολούθησε μεταξύ των δύο ιδιοκτητών και των δύο δραστών, ο 37χρονος πυροβόλησε επανειλημμένα σε βάρος των ιδιοκτητών τραυματίζοντάς τους σοβαρά και διέφυγε μαζί με το συνεργό του, ενώ οι τρεις παθόντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύτηκαν.

 

Ληστεία κατάστημα ψιλικών

 

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Κοντά στο σημείο ο υπάλληλος περιπτέρου

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, πλησίον του καταστήματος βρισκόταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος, ο οποίος ως υπάλληλος περιπτέρου που συνεργαζόταν με την εν λόγω επιχείρηση επισκεπτόταν κατά το παρελθόν το κατάστημα για την προμήθεια εμπορευμάτων». Σημειώνεται, συνεχίζει η Αστυνομία σε ό,τι αφορά τη δράση του 37χρονου ομογενή από τη Γεωργία, ότι ο 37χρονος είχε εντοπισθεί και συλληφθεί από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, τον Οκτώβριο του 2020 καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί έξι εντάλματα σύλληψης για ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά και ταχυδρομικά καταστήματα.

Ληστεία κατάστημα ψιλικών

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ