Ληστεία Δράμα: Εισβολή για… θησαυρό

Ένας «μικρός στρατός» κακοποιών εμπλέκεται σε ληστεία τρόμου με θύμα μια 80χρονη γυναίκα σε περιοχή της Δράμας, τον περασμένο Δεκέμβριο. Τέσσερις Αλβανοί, ένας Βούλγαρος, πέντε Έλληνες κι ένας ακόμη αγνώστου ταυτότητος, περίμεναν από τη ληστρική εισβολή στο σπίτι της άτυχης γυναίκας να βρεθούν με έναν «θησαυρό» στην κατοχή τους, ο οποίος θα μοιραζόταν σε όλους! Όμως, όταν αποφασίστηκε η εισβολή με παραβίαση της μπαλκονόπορτας και ακινητοποίησαν το θύμα τους, οι πληροφορίες που είχαν για ανεύρεση μεγάλου χρηματικού ποσού αποδείχθηκαν άνθρακες και διέφυγαν τότε με «λεία» 650 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Κοντά τρεις μήνες μετά, η Ασφάλεια Δράμας, εξιχνίασε τη ληστεία τρόμου σε βάρος της 80χρονης γυναίκας και σχημάτισε δικογραφία κατά δέκα κακοποιών σε βαθμό κακουργήματος με τον έναν εξ αυτών να είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή της χώρας για άλλο αδίκημα. Εκείνο, που επίσης αποδείχθηκε είναι ότι ένας από την συμμορία των ληστών είχε εκμαιεύσει από συγγενικό πρόσωπο της 80χρονης ότι η τελευταία έκρυβε στο σπίτι της μεγάλο χρηματικό ποσό. Την πληροφορία μετέφερε στους υπόλοιπους και υλοποιήθηκε το σχέδιο της εισβολής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκε αυτή η ληστεία, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας Δράμας, η οποία διαπράχθηκε νυχτερινές ώρες της 9/10-12-2019, στο Περιθώρι Δράμας.

Περιπολικό

Ληστεία Δράμα: Ψάχνουν και ενδέκατο

Σημειώνει ακόμη η Αστυνομία ότι διαπιστώθηκε εμπλοκή δέκα δραστών, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ακόμη ενός άγνωστου συνεργού τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, προέκυψε ότι δύο εξ αυτών, φορώντας κουκούλες (full face), παραβίασαν μπαλκονόπορτα και εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας ηλικιωμένης ημεδαπής.

«Ακολούθως, με την απειλή μαχαιριού την φίμωσαν και την έδεσαν με ταινία σε καρέκλα, ενώ στη συνέχεια αφού αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα χρυσό δαχτυλίδι και 650 ευρώ, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένας από τους δράστες εκμαίευσε από το συγγενικό περιβάλλον της ηλικιωμένης πληροφορία για την ύπαρξη μεγάλου χρηματικού ποσού και τιμαλφών στην οικία της, ενώ στη συνέχεια η πληροφορία μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τέσσερις από τους άλλους δράστες.

Ληστεία Δράμα: Ανέλαβαν τη ληστεία

Έπειτα, οι τρεις από αυτούς με τη βοήθεια και των υπολοίπων, οργάνωσαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν την ληστεία σε βάρος της ηλικιωμένης. Όπως διαπιστώθηκε, προκειμένου η πράξη τους να έχει απόλυτη επιτυχία και να καταστεί αδύνατος ο εντοπισμός τους, μετέβησαν άλλες πέντε φορές στην οικία της ηλικιωμένης πριν την διάπραξη της ληστείας, χρησιμοποιώντας διαφορετικά οχήματα και με διαφορετικές συνθέσεις. Την ημέρα της ληστείας, έξι από τους δράστες μετέβησαν με δύο οχήματα στην εν λόγω οικία, όπου οι δύο από αυτούς εισήλθαν στο εσωτερικό της και οι υπόλοιποι ανέμεναν εξωτερικά ως τσιλιαδόροι.

Γίνεται μνεία ότι ένας από τους ημεδαπούς δράστες είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθώς και ότι οι οκτώ από τους υπόλοιπους έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Ηλικιωμένη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ