Λιμάνι Πειραιά- ουρές: Κορυφώνεται με όλα τα μέσα η έξοδος των εκδρομέων

Λιμάνι Πειραιά- ουρές: Σημειώνεται πως σήμερα από το λιμάνι έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν προς τα νησιά 28 πλοία

Ουρές σχηματίζουν επιβάτες και αυτοκίνητα στα λιμάνια της χώρας, και κυρίως στον Πειραιά, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σημειώνεται πως σήμερα από την Αττική έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν προς τα νησιά 28 πλοία.

Ως προς τις καιρικές συνθήκες, οι ταξιδιώτες των πλοίων, αναμένεται και σήμερα, όπως εξάλλου και χθες, να «κουνηθούν» καθώς σύμφωνα με πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα νησιά του Αιγαίου αναμένεται άνεμοι εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ.

peiraias

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις προς τα νησιά

Για να μπορέσουν να ταξιδέψουν οι επιβάτες χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

Παράλληλα όταν επιστρέψουν, οφείλουν να επιδείξουν στις αρμόδιες Αρχές πριν την επιβίβασή τους α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε β) αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ