Λεωφορεία: Ανατροπή στη στάση εργασίας – Κανονικά τα δρομολόγια λέει ο ΟΑΣΑ

Μολονότι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία είχαν εξαγγείλει καθημερινές 5ωρες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου, κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο όλα τα δρομολόγια στα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης, η απόφαση ελήφθη αφού στο πρόγραμμα ωραρίου των οδηγών δεν τίθεται πλέον θέμα με διακεκομμένες βάρδιες.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα στάσεις εργασίας, καθημερινά από αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, εάν η ΟΣΥ εξακολουθούσε να εφαρμόζει το χειμερινό Πρόγραμμα.

Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ την Τετάρτη 9/7

Σημειώνεται, ότι σε στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα προχωρήσουν την Τετάρτη (9/7) οι ηλεκτροδηγοί σε μετρό και ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2, 3).

Το σωματείο των εργαζόμενων διαμαρτύρεται για την εργασία χωρίς τη χρήση κλιματισμού και για εξωντοτικά ωράρια εργασίας, ζητώντας την εύρεση λύσεων.

Αναλυτικότερα, οι ηλεκροδηγοί καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ