ΛΕΑ: Η Τροχαία «τρίζει τα δόντια»

Σε κάποιους ταξιδιώτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που προσέφερε χαλάρωση και ευκαιρία για εκδρομή, εκτός των τειχών, θα βγει… ξινό! Αιτία το γεγονός ότι απερίσκεπτα και προφανώς γιατί στις κανονικές λωρίδες κυκλοφορίας παρατηρούσαν μεγάλη κίνηση και μποτιλιάρισμα, αποφάσισαν να κινηθούν στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης! Αυτές, που έχουν χαραχθεί αυστηρά για να διευκολύνονται οχήματα Άμεσης Επέμβασης, όπως περιπολικά της Αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και άλλα, που τρέχουν να συνδράμουν σε καταστάσεις δύσκολες, όπου κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, αλλά βρίσκουν τις λωρίδες έκτακτης ανάγκης… κατειλημμένες, από ανυπόμονους οδηγούς.

Πολλοί από τους οδηγούς που υπέπεσαν σε αυτή τη σοβαρή παράβαση, πήραν τις κλήσεις επί τόπου από κλιμάκια τροχονόμων, που βρίσκονταν στις οδούς. Κάποιοι όμως, δεν γνωρίζουν καν ακόμη ότι την παράβασή τους «έπιασαν» οι κάμερες της Διαχείρισης Κυκλοφορίας και η κλήση θα φθάσει στο σπίτι… Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τη Δευτέρα 21-6-2021, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

lea

330 παραβάσεις

Συνολικά βεβαιώθηκαν 330 παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην Λ.Ε.Α., εκ των οποίων οι 218 μέσω Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών (κάμερες) και 112 κατά τη διάρκεια επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων. Υπενθυμίζεται στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται. Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

tr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ