Λαϊκές αγορές Θεσσαλονίκη σήμερα: Γέμισαν μαύρες σημαίες

Λαϊκές αγορές Θεσσαλονίκη σήμερα: Μια ασυνήθιστη εικόνα είδαν σήμερα οι πολίτες που πήγαν στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Μια ασυνήθιστη εικόνα είδαν σήμερα οι πολίτες που πήγαν στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης καθώς οι εργαζόμενοι – παραγωγοί τους υποδέχτηκαν με μαύρες σημαίες τις οποίες είχαν κρεμάσει από τους πάγκους τους προς ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον κλάδο.

Όπως ανέφεραν μιλώντας στο GRTimes.gr παραγωγοί από την λαϊκή αγορά Αγίου Θεράποντα, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, το νέο νομοσχέδιο έρχεται την περίοδο που τα πράγματα ήδη είναι πολύ δύσκολα για τους παραγωγούς και τους πολίτες οι οποίοι δίνουν αγώνα καθημερινά για να βγάλουν τα προς το ζην.

«Αυτή θα είναι η πρώτη απάντηση απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η οποία επιμένει να κάνει, ότι δεν καταλαβαίνει τις βλαπτικές συνέπειες του νομοσχεδίου της. Ένα νομοσχέδιο, που βλάπτει, τόσο τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, όσο και τους καταναλωτές. Όπως επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης έχει παγώσει ο διάλογος που είχε ξεκινήσει», εξηγεί η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.

Προειδοποιεί, δε, πως «Αν μέχρι την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 δεν έχει υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη, οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές θα κάνουν πιο σκληρή τη στάση τους. Ήδη τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών και των σωματείων έχουν αποφασίσει υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων».

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ωστόσο η επιμονή της κυβέρνησης να ακολουθεί τον λάθος δρόμο δεν μας αφήνει περιθώρια. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειαστεί», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, Άγγελος Δερετζής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ