ΚΥΣΕΑ: Ποιοι μένουν, ποιος φεύγει

Νέο αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας τον Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολία αναμένεται να αναδείξει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.

Με μοναδική αλλαγή στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκινούν σήμερα στις 10 το πρωί οι κρίσεις στην κορυφή της πυραμίδας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΚΥΣΕΑ).

Στην θέση τους παραμένουν σταθερά για 3ο έτος οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ. Αποστρατεύεται μόνο ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γιωργος Πλιούμης καθώς συμπλήρωσε τριετία, το ανώτατο όριο θητείας που προβλέπει ο νόμος. Ο αντιπτέραρχος Γιώργος Πλιούμης είχε αναλάβει τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΑ στις 25 Ιανουαρίου 2019. Κατάγεται από την Ελασσόνα και μπήκε στη Σχολή Ικάρων το 1979.

gea

Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς είναι μέχρι σήμερα o Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Υπεύθυνος για την Αεράμυνα της Χώρας και ασκούσε τον έλεγχο και τη διαχείριση σε όλο τον Εθνικό Εναέριο χώρο. Ο Θεμιστοκλής Μπουρολιάς γεννήθηκε στην Ηλιούπολη Αττικής και μπήκε στη Σχολή Ικάρων το 1980.

gea2

Νέος αρχηγος Τακτικής Αεροπορίας προορίζεται ο αντιπτέραρχος Φασούλας Γεώργιος Φασούλας μέχρι σήμερα Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) όπου προΐσταται των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ, έχοντας την ευθύνη της διεύθυνσης, ελέγχου και του συντονισμού του έργου και των δραστηριοτήτων τους. Γεννήθηκε στον Βόλο και μπήκε στη Σχολή Ικάρων το 1981.

ata

• Αρχηγος ΓΕΕΘΑ παραμένει ο στρατηγος Κωνσταντίνος Φλώρος ως προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στη Χαλκίδα και μπήκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 όπου και αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

geetha

• Αρχηγος ΓΕΣ παραμένει ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και μπήκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980 όπου και αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.

ges

• Αρχηγος ΓΕΝ παραμένει ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης που του χρόνου διεκδικεί την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1981.

gen

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ